Опазването на природата е ангажимент на цялото общество. Той започва

...
Опазването на природата е ангажимент на цялото общество. Той започва
Коментари Харесай

Как училищното образование може да промени начина, по който мислим за връзката бизнес-природа

Опазването на природата е ангажимент на цялото общество. Той стартира с възпитанието в фамилията, минава се през образованието на децата и младежите, и доближава до дейностите на бизнеса. За да станем очевидци на един по-добър свят, който действа в естетика с природата, от главно значение е образуването на еко схващане измежду подрастващите.

В това имат вяра Ива Георгиева и Ани Чифлигарска, шефове на, което образова по нов модел и слага в центъра на просветителния развой личността на детето.

Какво е ESG ?

ESG (Environmental, Social and Governance) е екологично, обществено и корпоративно ръководство. Това е като крайъгълен камък на устойчивото и отговорно развиване за една компания.

Идеята в основата на ESG не е по никакъв начин комплицирана: по-вероятно е бизнесът да бъде сполучлив и да генерира мощна възвръщаемост, в случай че основава стойност за всички заинтригувани страни - чиновници, клиенти, снабдители и обществото като цяло, в това число околната среда. А освен за своите притежатели. Целта е да се насочи вниманието на фирмите освен към облагите, само че и към хората и планетата, което в последна сметка довежда до устойчивостта на всяко комерсиално дружество.

Децата следват образеца. Когато всекидневно възпитаваме у тях обич към природата и им демонстрираме по какъв начин да бъдат ангажирани посредством дейности, наученото ще остане с тях вечно.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Каузата на учебно заведение " Дени Дидрò " е децата да бъдат както очевидци, по този начин и участници в природосъобразния метод на живот.

Училище " Дени Дидрò " е основано напълно с мисъл за природата - то се намира в град Банкя, в подножието на Люлин планина, на чист въздух, където децата могат да играят и творят на открито и всеки ден.

По този метод учениците построяват естествена връзка с околната среда и развиват цялостното си възприятие за принадлежност към природата. " Дени Дидрò " учи децата посредством най-хубавите вероятни образци - там няма пластмаса и напълно се поддържа разделното изхвърляне на боклуци и преработване.

Защо природата е значима и посредством какви способи можем да я опазваме?

Въпросът за опазването на околната среда е подложен относително късно - едвам 60-те години на 20 век. И в случай че тогава към момента не е имал нужната известност, то в този момент климатичните промени, честите естествени бедствия и изразходването на естествените запаси, слагат фокуса съществено в тази посока. От заобикалящата ни среда зависи нашето здраве и методът ни на живот. Природата е не просто значима, тя е основен фактор за съществуването на човечеството.

На интернационално равнище към този момент са подхванати редица дейности, ориентирани към запазване на околната среда. Много страни поеха характерни отговорности за понижаване на нездравословните излъчвания, навлязоха политики за поощряване на потреблението на възобновими източници на сила, за запазване на водата и за преработването на отпадъците.

" Ние имаме вяра, че основен миг са и дейностите на обособения човек в всекидневието, свързани с тези способи на запазване на природата. Вярваме също, че това би трябвало да се трансформира в метод на мислене и подсъзнателен табиет за деяние в бъдеще, по тази причина образованието и построяването на това държание в децата е от извънредно значение ", споделя Ива Георгиева. Тя акцентира, че образованието може да отговори на упованията на бизнеса в посока ESG.
 Ива Георгиева - шеф на учебно заведение
Източник:

Ива Георгиева - шеф на учебно заведение " Дени Дидрò "

Как образованието може да отговори на упованията на бизнеса в посока ESG?

Това би трябвало да бъде целеустремено издирван и проведен развой. ESG критериите осведомят вложителите за това какви екологични, обществени и корпоративни стандарти покриват фирмите, в които те влагат. Екологичните критерии са свързани с оценката на рисковете на околната среда и методът, по който компанията ги ръководи.

" Именно обществените критерии преглеждат взаимоотношенията на компанията със заинтригуваните лица, а корпоративните стандарти подсигуряват честност и бистрота в счетоводните способи. Тук ролята на образованието е належащо да бъде в посока създаване на виновни мениджъри, подготвени да осъществят тези стандарти ", споделя Ива Георгиева.

" Важно е подрастващите от най-ранна детска възраст да се образоват на ESG. Началото може да бъде сложено доста рано на едно друго равнище. Формирането на настройки и държание в дребните деца за запазване на природата, разбирането за това, че дейностите ни са със обществена значителност даже в всекидневието, както и откритите и почтени взаимоотношения с останалите, са положително начало те да бъдат пренесени в посока бизнес връзки във времето и да бъдат свързани с ESG критериите ", добавя Ани Чифлигарска.

Базата, която е от голямо значение

Сградата на учебно заведение " Дени Дидрò " е издигната по този начин, че да бъде самобитен способ за образование, като то не е единствено на доктрина, а се употребяват способи за насърчаване на сериозно мислене и презентационни умения.

" Ние разполагаме с прелестна база, особено проектирана по този начин, че да служи като инструмент за образование на децата в посока запазване на околната среда и връзка с природата. Мястото, на което е построено учебното заведение е особено определено от вложителите, тъй че децата да прекарват деня си на чист въздух, зелени пространства и да имат опция да излизат на разходка в близката горичка и по Пътеката на здравето ", споделя още Ани Чифлигарска.
 Ани Чифлигарска - шеф на учебно заведение
Източник:

Ани Чифлигарска - шеф на учебно заведение " Дени Дидрò "

Сградите в образователния комплекс са построени от естествени материали, а чиновете, масите и съответното съоръжение - от рециклирана дървесина. Всички растения в двора на учебното заведение се поливат с дъждовна вода, която се събира в особено основан контейнер, който обезпечава нужното количество.

Соларната система, системата за филтриране на питейната вода и разделното събиране на отпадъците също са част от ежедневната грижа за природата.

" Още в първите седмици от образователната година нашите възпитаници се срещат с правилата за грижа и отговорност към околната среда, които изповядваме в Училище " Дени Дидрò ". Този природосъобразен метод на живот в учебно заведение се съчетава и с уроци и планове в другите образователни предмети, тъй че да се развива сериозното мислене и презентационните умения на децата в посока запазване на природата ", акцентира Ани Чифлигарска.

" Вярваме, че в случай че децата израстват загрижени и отдадени към запазване на природата и се занимават с бизнес, ще бъдат и по-отговорни от корпорациите през днешния ден.

Когато едно дете пораства без да употребява пластмаса в учебно заведение, всекидневно изхвърля своите боклуци разделно и знае по какъв начин да го прави, пести вода и е загрижено за количеството хартия, която употребява, сигурно то ще бъде виновен и угрижен за природата възрастен, без значение от сферата, в която ще избере да се развива ", безапелационна е Ива Георгиева.

Училище " Дени Дидрò " отразява устрема за обучение в дух на приемливост и любознание, рационална мисъл и теоретичен способ, взаимност и привлекателност, почтеност и отговорност.

Както подсказва и самото име, учебното заведение се управлява от хуманистичните идеали на Просвещението. Велик мъдрец и критик, Дени Дидрò отстоява концепциите за прогресивното обучение, което насочва учениците да изследват и развиват своите качества освен в научен проект, само че и в музиката, изкуствата и спорта.

Дени Дидрò е един от дребното просветители на 18 век, който пази концепцията за обучение на болшинството. Ако създадем паралел с възпитанието на обич към природата и отговорността към опазването на околната среда - то това също би трябвало да бъде ориентирано към цялото общество.
 Снимка 607380
Източник:

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР