Опази Господ. Така съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев коментира

...
Опази Господ. Така съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев коментира
Коментари Харесай

Асен Василев за изказването на Борисов: Опази Господ

" Опази Господ ". Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев разяснява изявлението на водача на ГЕБР Бойко Борисов, че му е единственият другар.

" Всичко, което те желаеха от нас, го направихме. Видяха плана на кабинет, имат цялостната информация, с цел да вземат виновните решения за страната “,  каза пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев по отношение на договарянията с ГЕРБ-СДС.

Коментарът на Василев идва след думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че повече тематиката за присъединяване на ГЕРБ в кабинет на " Продължаваме промяната - Демократична България " няма да се повдига. 

Имаме съществени запаси по програмата на ПП-ДБ, сподели той в коридорите на Народното събрание

 По този мотив, Асен Василев сподели, че това е право на ГЕРБ, те са първа политическа мощ, първият мандат отива при тях и би трябвало да предложат решение.

" ГЕРБ би трябвало да осъществят първия мандат под една или друга форма. Ако не съумеят, ние към този момент ясно сме посочили каква е програмата, какъв е съставът на кабинет. Ако се стигне до втори мандат, ще приказваме с всички политически сили за поддръжка на този кабинет ", съобщи Василев. 

" Другото нещо, което също по този начин ми направи усещане, е, че господин Борисов счита, че в случай че парите за общините - 2 милиарда фонд, се разпределят пред камерите в Народното събрание, това било рушвет ", разяснява още съпредседателят на Политическа партия.

" Много по-добре и доста по-правилно е парите за общините да се вземат решение от Народното събрание, пред камерите, и Народното събрание да преценя кои са значимите планове, а не зад затворената врата на кабинета на министър-председателя ", добави той. 

Той съобщи, че е допустимо да има поддръжка от Българска социалистическа партия

По мотив думите на Борисов, че Василев е най-подходящият за " доживотен финансов министър ", до момента в който не си оправи финансите, Асен Василев уточни, че последните две години, в които е взел участие в ръководството на финансовото министерство, бюджетният недостиг е 3 % през 2021 година и  2,9 %  през 2022 година

" Тази година напълно умерено бюджетният недостиг отново може да бъде 3 % ", счита той.

" В същото време за първи път България оглави положителните ранглисти в Европа – първи по растеж на износа в целия Европейски Съюз, втори по растеж на индустриалното произвеждане в целия Европейски Съюз, първи по растеж на заплатите в целия Европейски Съюз. Това се случва, когато се организира финансова политика парите да стигат до всички жители и всички компании, а освен до шепа определени компании и оттова да вървят към офшорни сметки и към шкафчета. Тази финансова политика желаеме да продължи и в идващия проектокабинет, в случай че се стигне до неговото гласоподаване ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Обратът в договарянията пристигна през днешния ден от коридорите на Народно събрание

" Другото, което разбрах, е, че сме манипулирали статистиката, съгласно господин Борисов. Пет месеца, откакто сме напуснали властта, сме манипулирали Евростат и Национален статистически институт. Мисля, че няма потребност от коментар ", добави той.

На въпрос дали гърмежът до кортежа на основния прокурор е опит за нападение или инсценировка, той сподели, че за това би трябвало да се произнесат следствените органи.

" Това, което се вижда от снимковия материал, който е показан, наподобява по-скоро като " пиратка, която е изплашила зайци ", разяснява Асен Василев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР