Опасяваме се, че Русия може да използва „фалшив флаг“ в

...
Опасяваме се, че Русия може да използва „фалшив флаг“ в
Коментари Харесай

НАТО ще убие Путин, ако ползва химическо оръжие

Опасяваме се, че Русия може да употребява „фалшив флаг“ в Украйна и да прибегне до приложимост на химическо оръжие. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в навечерието на утрешното изключително съвещание в Брюксел на министрите на защитата от пакта.

Той означи, че съветската страна е употребила такова оръжие против политически съперници и е пособия за използването му от сирийския режим.

„Използването на химическо оръжие е срещу интернационалното право, подкрепено от Русия, и е изцяло неприемливо“, добави Столтенберг.

„ От месеци огласяваме листата с съветските неистини, че няма на нахлуят в Украйна, че ще изтеглят войските от украинската граница, че ще защитят цивилните. Сега Москва разпространява абсурдни изказвания, безспорни неистини – за биологични и химически оръжия в Украйна ”, уточни генералният секретар.

Столтенберг заяви, че стотици хиляди бойци от НАТО са сложени в нараснала подготвеност, както и че обособени страни от алианса изпращат ракети „Пейтриът“ в Полша и Словакия.

„ Нападението против един от съдружниците ще срещне съдбоносен отпор от целия пакт ”, предизвести той. По думите му през днешния ден на фронта в Украйна за страната си се бият десетки хиляди бойци, подготвени от НАТО.

„ Китай би трябвало да се причисли към останалия свят, като ясно осъди дейностите на Русия. Подкрепата за Москва е помощ за войната против върховен народ с причиняване на гибел, голямо страдалчество и опустошения. Китай е задължен, като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да пази интернационалното право, а нахлуването в Украйна е в нарушаване на това право ”, съобщи Столтенберг.

По неговите думи съветският президент Владимир Путин е виновен за войната и може да я приключи още в този момент, като се ангажира с доброжелателна дипломация.

Той посочи, че на утрешното съвещание на военните министри се чака да бъде разисквано дълготрайното обезпечаване на източния фланг, а решенията се планува да бъдат взети през юни. Обмисля се трайно повишение на наличието на силите на НАТО по източните граници.

Столтенберг прикани страните от пакта да влагат най-малко по два % от Брутният вътрешен продукт в защита.

„ Първоначалните данни сочат, че дронът, паднал в Хърватия, не е пренасял военен заряд. Установено е, че дронът се е отклонил от курса и е паднал след привършване на горивото ”, разясни Столтенберг.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР