Опасното пресушаване на язовирите в България е тема, която почти

...
Опасното пресушаване на язовирите в България е тема, която почти
Коментари Харесай

Опасна аномалия: Това не са СНИМКИ от пустиня, а от язовир "Огоста"

Опасното пресушаване на язовирите в България е тематика, която съвсем всеки земляк следи. Критичното равнище на водите във водоемите се разисква съвсем непрекъснато.

Преди време се появиха плашещи сателитни фотоси, които демонстрираха какъв брой фрапантно изменена е обстановката в монтанския язовир "Огоста " . защото водите му се отдръпнаха доста от дъното изплуваха странни мистерии, които бяха обгърнати в куп митове .

Сега обаче от Meteo Balkans разгласиха още потресаващи снимки от водоема край Монтана. Мнозина интернет консуматори ги съпоставиха с апокалиптична картина от някоя пустиня.

"Наблюдаваме оттегляне на водата забележими най-добре по краищата на язовира. За към един месец водата се е отдръпнала с повече от 50-150 метра ", прецизират от Meteo Balkans, споделяйки фотосите, които са направени от Додо Арсенов.



"Понеже съвсем всеки говореше, че е нещо обикновено... Язовир "Огоста " спадна до сериозен размер.

Нивото на монтанския язовир спадна до най-ниските стойности от завиряването през 1987 година, оповестиха от "Напоителни системи ". Основна причина за маловодието е сушата през последните месеци и неналичието на превалявания при започване на зимата ", пишат от Meteo Balkans.

От там още веднъж споделиха данни от сателитните фотоси на NASA - употребяващи специфичен филтър, сканиращ снимането на Земята без значение от метеорологичните условия.

Вижте разликите от 2018 и 2020 година.



Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР