Опасност от наводнения и значителни валежи се очакват у нас

...
Опасност от наводнения и значителни валежи се очакват у нас
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Опасност от наводнения в четвъртък

Опасност от наводнения и обилни превалявания се чакат у нас в четвъртък. 

Денят ще стартира с раздрана облачност. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Западна и Южна България, a по-късно денем и над Централна България ще паднат обилни превалявания, съпроводени от гръмотевична активност.

Очакваното сумарните количества на преваляванията ще доближат приблизително до 20-50 л/кв.м., а тук-там в региона на Родопската област, Средногорието и Предбалкана – до 80л/кв.м.

Според данните на SPM модела преовлажнена е почвата над Западна и Южна България, където, заради предстоящите нови превалявания се покачва и рискът от местни наводнения и кални свлачища, съобщи Метео Балканс. 



Повече слънчеви часове чакаме по Черноморието, само че и там след обяд ще се развива купеста облачност.

Ще духа слаб, а в Дунавската низина и Източна България - до сдържан вятър от изток, а по-късно денем и североизточен.

В София следобяд обаче ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Очакват се обилни превалявания. Ще духа сдържан източен вятър. Очакваните минимални температури ще са към 14°С, а оптималните - до 26°С.

През идващите 48 часа въздушната маса над Балканите ще остане неустойчива. Очакваме обилни превалявания и висок риск от наводнения в Сърбия, Западна Румъния и Гърция. През идващите дни чакаме висок риск от наводнения и над България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР