Опасно ветровито време ни очаква днес - ще духа умерен,

...
Опасно ветровито време ни очаква днес - ще духа умерен,
Коментари Харесай

До края на деня вятърът почти навсякъде ще утихне

Опасно прохладно време ни чака през днешния ден - ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен, по-късно денем в Източна България - североизточен вятър и с него в страната ще нахлува по-хладен въздух. В доста региони е в действие предизвестие за рисково мощни пориви от първа степен, а в Сливен - от втора степен, код оранжево.

Именно там са най-силните пориви досега над 100 км/ч. В Дунавската низина и по Черноморието до 70 км/ч. Очакванията са до края на деня вятърът в по-голямата част от страната да стихне.

Освен ветровитото време, и облачността ще се задържи забележителна, на обособени места в източните региони, Северното Черноморие и Родопската област ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 18° и 23°.

През нощта и до сутринта тук-там в Източна България към момента ще има превалявания от дъжд. В останалата част от страната ще бъде безоблачно. На доста места и вятърът ще утихне, в Източна България ще е до сдържан от североизток. Минималните температури в множеството региони ще са сред 3° и 8°, на обособени места в котловините ще има условия за слани.

И за разлика от през днешния ден, на следващия ден ще доминира слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 18° и 23°, в София към 20°, по-ниски на морския бряг от 14° до 17°.

В планините ще се задържи прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър, който последователно ще отслабва и в ниските региони ще се ориентира от изток-югоизток. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Температури в курортите от 6° на Алеко до 11-12° в Боровец и Пампорово.

Слънчево ще е на следващия ден освен у нас, съвсем на всички места на Балканите, както и в страните от Централна Европа, където следва значително стопляне. Ветровито, на доста места с превалявания и гръмотевични стихии ще бъде в Испания и Франция.

Следобедни превалявания и гръмотевични стихии ще има и у нас, в сряда и четвъртък. В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Максималните температури постепенно ще се покачват, само че заран ще остане прекомерно хладно, с условия за слани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР