Опасните къщи в София са над 150 в центъра на

...
Опасните къщи в София са над 150 в центъра на
Коментари Харесай

Опасните къщи в центъра на София са над 150

Опасните къщи в София са над 150 в центъра на града. Една трета от тях са в регион, в който единствено през последните седмици имаше няколко случая със срутени къщи , оповестява bTV.

Къщата на ул. „ Братя Миладинови ”, която остана без стена, поради градеж в съседство, към момента не е обезопасена.

„ Отидете да видите в дупката там, където е изкопана какъв брой вода има. Водата е на равнището на реката. Тук номерът е да се вземат едни пари на зелено, да се докара постройката до недодялан градеж ”, разяснява живеещ в региона.

Това не е единствената къща в региона в такова положение. Столичната община направи инспекция и се оказа, че друга рисково изоставена къща има следи от пожар. „ Има следи от пожар по покривната структура, а фасадите отвътре са в доста неприятно положение. Първото нещо, което ние ще желаяме е постройката да бъде обезопасена ”, уточни кметът на регион „ Възраждане ” Савина Савова.

Проверка вътре се прави единствено със единодушие на притежателите. „ Това прави нещата доста сложни и работата на комисията става съвсем невъзможна. В момента чиновниците от отдел нелегално строителство работят по 50 сходни преписки ”, добави тя.

Докато бъдат взети ограничения, жителите ще би трябвало да минават с нараснало внимание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР