Опашка за глоби от пешеходци нарушители се изви днес по

...
Опашка за глоби от пешеходци нарушители се изви днес по
Коментари Харесай

Опашка за глоби до патрулка на КАТ СНИМКИ

Опашка за санкции от пешеходци извършители се изви през днешния ден по обяд до двете патрулки на КАТ, изпратени да въдворяват ред на кръстовището пред Централна гара в Пловдив. Екип на Марица.бг наблюдава полицейската акция.

Полицейските екипи бяха подкрепени и от чиновници на Второ районно, с цел да е цялостен обсегът на реализирания надзор. Само за час служителите на реда написаха акт на водач с изгорен фар на баничарката, глобиха с фишове от 20 и 50 лв. трима пешеходци и написаха предупредителни протоколи по Закона за Министерство на вътрешните работи на още петима.

Първа измежду нарушителите се оказа жена на към 50 години, която потегли да пресича на кръговото на 3 метра от служителите на реда. Единият от униформените незабавно я предложения до патрулката и й изиска персоналната карта, с цел да оформи глобата. На въпроса „ Защо пресичате тук, подлезът е на 5 метра “ дамата наперено отговори, че не знаела, че е неразрешено.

Минути след нея мъж и жена също потеглиха да пресичат до полициейската кола. „ Бързаме за автогарата, че ще изпуснем автобуса за Брацигово “, изясни мъжът. Жената пък го удари на молба към катаджиите: „ Момчета, през днешния ден е прекрасен ден. Моля ви, простете ни, че ще изпуснем рейса “.

Няма значение дали е Св. Валентин или Трифон Зарезан, разпоредбите би трябвало да се съблюдават, изясни й обаче единият от служителите на реда. Все отново униформените демонстрираха снисхождение и написаха на двойката единствено предупредителни протоколи.

Малко по-късно до патрулката се подреди цяла опашка от извършители, откакто в границите на 2 минути бяха хванати трима пресичащи погрешно.  16-годишен възпитаник, пенсионерка на 82 година и  54-годишна жена почтително си изчакаха реда, с цел да получат глобата си от чиновниците на реда.

Възрастната дама беше тръгнала да пресича сред колите от гарата в посока отсрещната спирка. „ Намерихте от кого да вземете пари. Аз съм на 82 години и бързам да отида при болен “, гневеше се бабата. Острият й звук обаче не отхвърли униформените и те я „ порязаха “ с фиш от 20 лв.. 

50 лв. санкция пък отнесе другата дама от опашката. Нейното нарушение беше още по-опасно, тъй като беше хваната да притичва сред профучаващите край нея коли, освен това тъкмо над подлеза.

Без санкция се размина единствено 16-годишният младеж, също пресякъл на неразрешено. Катаджиите му написаха сигнален протокол, след което му изнесоха 10-минутна лекция за нуждата от съблюдаване на пътните правила. Момчето даде обещание повече да не прави по този начин.

След края на инспекциите двата полицейски екипа потеглиха към кръстовището на булевардите „ Шести септември “ и „ Руски “, където ревизират и в този миг.

Довечера патрулите пък ще завардят основни кръстовища в града и ще ревизират за почерпени водачи в нощта на двойния празник – на виното и любовта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР