Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред временния

...
Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред временния
Коментари Харесай

Рискът от четвъртата вълна на COVID-19 засили интереса към ваксините

Опашка от искащи да се имунизират се изви пред краткотрайния имунизационен кабинет в един от комерсиалните центрове в София. Хората търпеливо изчакваха, с цел да им пристигна редът, като съблюдаваха отдалеченост и бяха с сложена защитна маска на лицето, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Рекламата подейства, информацията подейства, и хората към този момент се имунизират. Според мен се успокоиха и взеха решение, че щета няма, а изгода дали има – времето ще покаже “, съобщи Марин Маринов.

Той акцентира, че е пристигнал тук, с цел да извърши желанието на своята брачна половинка.

„ Аз не се имунизирам, жена ми желаеше и аз й угодих. Навършил съм 75 години и не се тревожа към този момент. Пазя се и си заставам у дома “, изясни мъжът.

След дълги съмнения и убеденост, че няма да се болести, Мария Христова въпреки всичко взема решение да се имунизира. Жената показа, че й се е наложило да чака 30 минути на опашката, до момента в който й пристигна редът.

„ Колебаех се и в този момент нали следва четвърта вълна и взех решение. Работя измежду младежи, пътувам в градския превоз “, стимулира Христова решението си.
 Проф. Ива Христова предвижда по 1000 случая на ден в идващите седмици Проф. Ива Христова предвижда по 1000 случая на ден в идващите седмици
В подножието сме на новата COVID-вълна, никой обаче не може да планува какъв брой ще е висока тя. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, ди...

Димитър Младенов също се имунизира, въпреки преди 3 месеца да е преболедувал вируса и то доста леко – единствено със загуба на подушване за 5 дни.

„ Реших да се имунизирам, с цел да не го мисля. Второ – има трета, четвърта вълна. Четвърто, детето ми в този момент влиза на градина, най-вероятно ще гласоподават на неимунизирани родители да не им одобряват децата, и куп други неща “, сподели той.

Младенов изясни, че в кабинета има от всички утвърдени препарати, само че е избрал да му слагат първа доза на „ Модерна “, тъй като е научил от познати, че за разлика от другите ваксини при тази няма странични резултати.

Желаещите да се имунизират още през днешния ден могат да го създадат в общо 5 столични търговски центъра, както и пред културния дом в кв. „ Дружба ”.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР