Опашка от чакащи да се имунизират без записан час в

...
Опашка от чакащи да се имунизират без записан час в
Коментари Харесай

Опашка пред ИСУЛ за ваксинация без записан час в електронния регистър

Опашка от чакащи да се ваксинират без записан час в електронния указател, се изви пред болница ИСУЛ, където през днешния ден преустановиха зелените коридори.

„ По принцип в 8-ма поликлиника имах час, само че ми споделиха, че имунизациите са свършили и взех решение да видя дали тук ще мога да мина. Седиш и чакаш, в случай че успееш да минеш, минаваш “, сподели Петър Николов.

Зеленият кулоар без регистрация ще работи и през уикенда, до момента в който има налични ваксини. Имунизацията е единствено с „ АстраЗенека “, а дозите са общо 300. Възможност за ваксина без час има и в Александровска болница.

„ Но това значи първо, че не е несъмнено, че ще бъде имуунизиран. И втроро - вероятността да бъде подложен в обстановка да чака часове наред е доста огромна “, съобщи доктор Васил Михайлов, УМБАЛ " Александровска ".

Надеждите са да бъдат изпълнени идващите контрактувани доставки на ваксини, сподели здравният министър.

„ Ако продължим в същия дух и такива останат настройките на хората, с темпа на имунизацията и идването на имунизациите, до края на лятото можем да реализираме по този начин наречения групов имунитет “, счита проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето.

В страната се постанова и увеличение на реанимационния кревати в лечебните заведения.

„ Днес ще издам моя заповед... Всички дихателни апарати, които имаме в страната, да бъдат ситуирани до болничните кревати, да бъдат превърнати леглата в реанимационни “, добави здравният министър.

В болничното заведение в Сливен от 150 Коронавирус кревати, заетите са 130. Там имат незабавна потребност от Ремдесивир, който ще дойде в понеделник, даде обещание здравният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР