Опасенията за сигурността, изразени от Турция като член на НАТО

...
Опасенията за сигурността, изразени от Турция като член на НАТО
Коментари Харесай

Столтенберг иска в НАТО да се чуят опасенията на Турция

Опасенията за сигурността, изразени от Турция като член на НАТО в опълчването й на кандидатурите на Финландия и Швеция имат учредения и би трябвало да бъдат чути. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на посещаване във Финландия.

" Това са законни опасения. Става дума за тероризъм, за експорт на оръжия ", съобщи Столтенберг на взаимна конференция с финландския президент Саули Нинистьо, оповестява Reuters.

Миналия месец за присъединение към НАТО , подтикнати от нахлуването на Русия в Украйна. на тяхното приемане с обвиняването, че поддържат и укриват кюрдски бойци и други групи, които счита за терористични.

Столтенберг съобщи, че Турция е основен съдружник за алианса заради стратегическото си местонахождение на Черно море сред Европа и Близкия изток, и цитира поддръжката, която тя оказва на Украйна. " Трябва да помним и да разберем, че нито един съдружник на НАТО не е претърпял повече терористични офанзиви от Турция " , сподели Столтенберг, като употребява турското наречие на името на страната, желано от Турция и нейния президент Тайип Ердоган.
 Съединени американски щати са уверени, че терзанията на Турция за разширение на НАТО ще бъдат позволени
Съединени американски щати са уверени, че терзанията на Турция за разширение на НАТО ще бъдат позволени

Процесът на присъединение на Финландия и Швеция ще продължи

Столтенберг и Нинистьо обявиха, че, само че не дадоха индикации за прогрес в договарянията.

" Срещата на върха в Мадрид в никакъв случай не е била краен период ", сподели Столтенберг, визирайки срещата на НАТО в Мадрид в края на юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР