Опасенията, че Великобритания се е насочила към рецесия като резултат

...
Опасенията, че Великобритания се е насочила към рецесия като резултат
Коментари Харесай

Страховете от рецесия във Великобритания отслабнаха, икономиката отчете лек ръст

Опасенията, че Англия се е насочила към криза като резултат от несигурността към Брекзит, се успокоиха през днешния ден, откакто публични данни регистрираха стопански напредък от 0,3 на 100 през юли, съобщи Асошиейтед прес.

През второто тримесечие английската стопанска система се сви с 0,2 на 100, напомня Българска телеграфна агенция. Рецесията нормално се дефинира като две поредни тримесечия на стесняване на стопанската система.

Повечето анализатори чакат стопанската система да регистрира напредък и през август, защото автомобилостроителите са траяли работа. Секторът тази година изтегли напред постоянните прекъсвания на оборудванията за поддръжка поради в началото плануваната дата за Брекзит 29 март.

Макар да наподобява, че растежът ще продължи през третото тримесечие на годината, той остава въздържан поради Брекзит. Особено слаби са бизнес вложенията, защото фирмите отсрочват капиталовите си решения, очаквайки изясненост за напускането на Европейски Съюз. Сега то е планувано за 31 октомври.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР