ООН обяви най-големия брой тежки нарушения на правата на децата

...
ООН обяви най-големия брой тежки нарушения на правата на децата
Коментари Харесай

Русия е в черния списък на ООН за нарушения на правата на децата

ООН разгласи най-големия брой тежки нарушавания на правата на децата в историята на войната - повече от 27 000 доказани случая. Русия, Хаити и Демократична република Конго са в черния лист. От организацията за следващ път сигнализираха, че децата са първите пострадали във всеки въоръжен спор. Най-голям брой случаи са доказани в продължителни и дълготрайни спорове, като тези в Демократична република Конго и Сомалия. Докладът се трансформира в тематика за спор в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 
1165 деца, съвсем всички девойки, са били изнасилени, групово изнасилени, принудени към брак или полово иго или са били подложени на полово принуждение. Някои от случаите са били толкоз тежки, че са довели до гибелта на жертвите. Престъпленията, осъществени против тези деца, са ужасяващи.
Виргиния Гамба, специфичен представител по въпросите на децата и въоръжените спорове
Децата страдат и умират заради свирепост и равнодушие към ориста им. Защото някои политически водачи и страни в спора просто не съблюдават правилото на човечност по време на спор.
Омар Абди, зам.-изпълнителен шеф на УНИЦЕФ

В отчета Русия е включена в черния лист поради дейностите ѝ против деца по време на нашествието в Украйна. Това е първият случай, в който непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е включен в черния лист.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР