ООН обяви, че недостигът на гориво и влошаването на санитарните

...
ООН обяви, че недостигът на гориво и влошаването на санитарните
Коментари Харесай

ООН предупреди за трагедия в Газа заради лошите санитарни условия

Организация на обединените нации разгласи, че дефицитът на гориво и утежняването на санитарните условия в Ивицата Газа основават съвършени условия за покруса посредством разпространяване на заболявания, съобщи Агенция Франс Прес.


УНИЦЕФ, организацията на Организация на обединените нации за децата, съобщи, че съществува сериозна опасност от всеобщо експлоадиране на заболявания в обсадената палестинска територия.

" Без задоволително гориво ще станем очевидци на срив на санитарните услуги. Така че тогава, с изключение на минохвъргачките и бомбите, имаме съвършени условия за разпространяване на заболявания и покруса ", съобщи представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър на брифинг в Женева. " Имаме обезверен дефицит на вода, фекалии са разпръснати из гъсто обитаемоте селища. Свидетели сме на липса на тоалетни и съществени ограничавания на персоналната хигиена и почистването "

Елдър съобщи, че рискът за загуби на още човешки животи в Газа се изостря доста, защото към 800 000 деца в анклава са изселени от домовете си.

" Ако достъпът на децата до вода и канализация в Газа продължи да бъде стеснен и непълен, ще станем очевидци на трагично повишаване на броя на починалите ", сподели Елдър.

УНИЦЕФ е изключително загрижена за риска от експлоадиране на холера в линията Газа, като се притеснява от експоненциално повишаване на детската смъртност при положение на експлоадиране на зараза. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР