онсервативни групи, които твърдят без доказателства, че изборите на 3

...
онсервативни групи, които твърдят без доказателства, че изборите на 3
Коментари Харесай

Поддръжници на Тръмп протестираха в САЩ, стигна се до сблъсъци

онсервативни групи, които настояват без доказателства, че изборите на 3 ноември са били откраднати от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, проведоха митинги в цялата страна нощес, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. На митинга в столицата Вашингтон се стигна до принуждение.

Полицията приключи спорадични конфликти след рухването на мрака .

Организаторите на митингите бяха придвижването „ Спрете кражбата”, обвързвано с някогашния помощник на Тръмп, Роджър Стоун, както и религиозни групи. Те приканиха поддръжниците му да вземат участие в „ Йерихонски шествия” и молитвени събрания. Групи от подкрепящите президента „ Прауд бойс” и контрапротестиращи от „ Антифа” се сбиха в центъра на Вашингтон. Полицията се намеси, с цел да ги раздели, като употребява пикантен спрей върху участващите в конфликтите.

Около 200 членове на „ Прауд бойс” се бяха присъединили в митинга през вчерашния ден. Много от тях носеха военни маскировъчни дрехи, черни и жълти тениски и противокуршумни жилетки.

Преди рухването на мрака полицията успяваше да раздели участниците в митинга и в контрапротеста. След смрачаване протестиращите, в това число членове на агресивното крайноляво антифашистко придвижване се разделиха на по-малки групи, с цел да търсят съперниците си по улиците.

Протести имаше и в Мобайл, щата Алабама, както и в Атланта, щата Джорджия

– един щатите, в които предизборния щаб на Тръмп се опита да реализира анулация на резултатите от изборите, отбелязва Ройтерс. Медии от град Олимпия, столица на щата Вашингтон, оповестиха, че след конфликти сред съперници и поддръжници на Тръмп е бил прострелян един човек, а трима са задържани.

На митинга пред Върховния съд във Вашингтон приказва пенсионираният армейски военачалник Майкъл Флин, който се призна за отговорен, че е излъгал ФБР за контактите си с някогашния съветски дипломат, само че беше опрощение от Тръмп на 24 ноември. Това беше първата му обществена тирада от този момент. В нея той загатна решението на Върховния съд на Съединени американски щати да отхвърли желае за анулация на резултатите от изборите в четири други щата, подаден от щата Тексас. „ Независимо какво беше решението през вчерашния ден, дано всички да поемем надълбоко, надълбоко дъх”, съобщи той. Той поръча на поддръжниците на президента да се върнат по местата, където живеят и да насочат претенции, без да прецизира какви.

Малцина от участниците в митинга носеха маски, отбелязва АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР