Онлайн видео платформата YouTube съобщи днес, че ще намали качеството

...
Онлайн видео платформата YouTube съобщи днес, че ще намали качеството
Коментари Харесай

YouTube взима мерки, за да намали натоварването върху системата

 Онлайн видео платформата YouTube заяви през днешния ден, че ще понижи качеството на стрийминга си в Европейски Съюз, с цел да избегне прекомерното натоварване на интернет, в миг когато хиляди европейци, принудени от ковид, работят от у дома и гледат видео вкъщи, съобщи Ройтерс.

YouTube е втората компания след Netflix, която взема ограничения, откакто европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон прикани стрийминг платформите да намалят качеството на видеото си, с цел да предотвратят блокиране на интернет. Видеата са значителен дял от трафика на данни в интернет.

Решението е взето, откакто Бретон приказва с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията означават, че към този момент регистрират няколко пикови момента на потребление на платформата, само че са решили да вземат ограничения, с цел да понижат натоварването върху системата.

Ангажираме се краткотрайно да прехвърлим целия трафик в Европейски Съюз към общоприета резолюция по дифолт, уточни компанията в изказване.

Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Дойче телеком Deutsche Telekom - регистрират скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да насочи апел преди да се е стигнало до срив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР