Онлайн търговците трябва да дават по-ясна информация за начина, по

...
Онлайн търговците трябва да дават по-ясна информация за начина, по
Коментари Харесай

Промени в Закона: Заблуда е практиката една стока да се представя като идентична в различни държави, ако има разлики

Онлайн търговците би трябвало да дават по-ясна информация за метода, по който са се класирали в търсачките. Това е едно от предложенията, записани в промени в Закона за отбрана на потребителите. Промените са поради въвеждане на европейска инструкция.

С измененията заблуждаваща става практиката една стока да се показва като идентична в разнообразни европейски страни, макар съществуването на разлики.

За онлайн търговията за нелоялни се определят  практиките да се дават подправени потребителски мнения за продукти; да се препродават билети за събития, в случай че те са закупени с автоматизирано средство, заобиколило всяко наложено ограничаване за броя им.

В измененията има и оферти, които ще извадят от анонимност онлайн продавача. По време на публичното разискване от Асоциацията за електронна търговия и сдружението „ Храни и питиета “ са имали възражения и за налаганите наказания.

Санкцията е от 0,5 до 4% от осъщественият оборот през миналата финансова година. Но се прецизира, че има условия,  които за база на изчислението ще се взема или комбинирания оборот на компания в целия Европейски Съюз, или единствено в съответната страна.

Промените би трябвало да бъдат препоръчани от постоянен кабинет и признати от постоянен парламент.

Част от измененията би трябвало да влязат в действие в края на май следващата година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР