Онлайн резервационна система за хотели и ресторанти ще заработи от

...
Онлайн резервационна система за хотели и ресторанти ще заработи от
Коментари Харесай

Държавата и бизнесът представиха нова онлайн платформа в помощ на туризма

Онлайн резервационна система за хотели и заведения за хранене ще проработи от началото на месец юни. Там ще се разгласяват предложения за ваканции и резервации в заведенията. Платформата " Преоткрий България " е общ артикул на бизнеса и страната и ще може да се употребява и от чужденци, стана ясно на брифинг в Министерския съвет, в който вземат участие министрите на стопанската система, туризма и земеделието и храните.

" Искаме да ви представим един артикул сред бизнеса в България и две интернационалните компании, както и по-малки български и страната във връзка с това по какъв начин по един по-иновативен метод може да помогнем на дребния и междинния бизнес, на производителите на България на храни, на хотелите, на заведенията за хранене. Тази година ще разчитаме най-вече на българските туристи. Целта е да завоюва потребителя и да помогнем на бранша, които сега изпитват изключителна компликация ", сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов.

" Целта е клиентите, които я употребяват, да са сигурни, че избират да отидат на несъмнено място от позиция на непорочност, хигиена и гарантиране на обществената отдалеченост ", обясни Георги Пирински от „ Метро ". 

Платформата ще е безвъзмездна за хотелите и рестарантьорите, които може да пазарят от съперници и отново да са част от нея. Тя ще помогне да се върнат и българските храни в менютата на заведенията. Задължително изискване е хотели и заведения за хранене, които я ползват, да оферират български храни и ястия, създадени от артикули, предоставени от български предприятия и фермери, в това число дребни фермери. Министерството на туризма пък ще оказва помощ с указания местата за настаняване и хранене да бъдат в унисон с всички условия на Европейска комисия, с цел да работят.

По думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, задачата е секторът да се възобнови максимално. Тя напомни, че до края на седмицата изтича срокът за предложенията, които концесионерите би трябвало да внесат за понижение на цените на плажните такъми. До момента концесионери и наематели на 15 плажа са декларирали, че ще оферират безвъзмездни чадъри и шезлонги. 

" Радвам се, че можем да намерим доста допирни точки бизнес-държава и задачата е да предложим на българския консуматор една допустима отлична отмора на море или на планина при най-хубави условия, при гарнтирани здравни и хранителни стандарти. Вярваме, че у нас има задоволително качествена и свежа продукция, с цел да задоволи вътрешното ползване. Ще се веселя в тази платформа да забележим най-хубавите хотели, които ще се ангажират да съблюдават здравния стандарт и оферират българско обичайно меню и да върнат българските си клиенти ", разяснява министърът на земеделието Десислава Танева. И уточни, че Българската организация по сигурност на храните ще следи за спазването на хигиеничните условия. 

По мотив намаляването на Данък добавена стойност за туризма министър Караниколов разяснява:  " Не търсете спор в държавното управление. Работата на финансовия министър е да пази бюджета. Нека там, където е решено, да се направи краткотрайна мярка от 9% Данък добавена стойност, само че не трябва всеки бранш да каже, че не желае да заплаща ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР