Онлайн магазинът Amazon Appstore ще предложи богат избор от Android

...
Онлайн магазинът Amazon Appstore ще предложи богат избор от Android
Коментари Харесай

Amazon обеща повече Android приложения за Windows 11 


Онлайн магазинът Amazon Appstore ще предложи богат избор от Android приложения 
(снимка: Amazon)

  Много консуматори на Windows компютри са изкушени от опцията да пускат обичаните си Android приложения на своя районен съд. Microsoft и даже компания като Amazon работят интензивно в това направление, вследствие на което потребителите получават нови варианти.  

Онлайн магазинът Amazon Appstore към този момент е наличен за разработчиците на Android. Това значи, че потребителите на компютри с операционна система Windows ще получат повече Android приложения. 

След като етапа на прелиминарен обзор завърши, Amazon Appstore интензивно набира разработчици на Android, с цел да пренесат техните приложения към Windows, заяви Extremetech. Тази самодейност ще усили доста броя на наличните Android приложения за потребителите на лични компютри. 

Windows 11 вкара доста нови функционалности, в това число пускане на приложения за Android. Гигантът в онлайн търговията Amazon към този момент предлага на разработчиците на Android опция да придвижват своите приложения към Windows с минимални промени.  

Изпълнението на приложенията за Android в среда Windows се осъществя посредством подсистемата на Windows за Android (WSA) – това е виртуална машина, която работи дружно с обичайните приложения за Windows. Потребителите могат да изтеглят приложения на трети страни и даже да накарат Гугъл Play Store да работи, само че Amazon Appstore остава единственият формален метод за инсталиране на Android приложения на районен съд. 

Първоначално Amazon Appstore включваше единствено част от приложенията за Android в своето портфолио, мощно лимитирана извадка от всички приложения за Android в екосистемата на Гугъл. Сега, съгласно Amazon, нейният магазин за приложения е „ отворен за всеки “ и предлага принадлежности, които да оказват помощ на разработчиците да персонализират своите приложения за Windows. 
още по темата
„ Очакваме с неспокойствие доста повече Android приложения и игри да се появят в Amazon Appstore за Windows 11 “, споделя компанията в блог обява. 

Все още обаче не е ясно до каква степен разработчиците се интересуват от това. WSA не е конфигурирана по дифолт и също така има строги систематични условия. Ще ви трябват най-малко 8GB RAM (16GB препоръчително), 8-мо потомство процесор Ryzen 3000 или Intel Core и SSD. 

Инсталирането на WSA може да бъде объркващо, даже в случай че компютърът дава отговор на условията. Това е спънка за доста консуматори на Windows 11 да употребяват приложения за Android на компютрите си. 

Достъпът до наличните приложения за потребление посредством WSA става отидете в Windows Store и оттова в Amazon Appstore. Магазинът ще конфигурира подсистемата, а тя, от своя страна, ще конфигурира клиента на Amazon, от който можете да инсталирате приложения на Amazon или да изтеглите свои лични, в случай че прогнозата на компанията за повече Android приложения за районен съд не се сбъдне. 

Несъмнено Amazon се ангажира да играе значима роля в консолидираното на Android приложения в екосистемата на Windows 11. Крайният резултат ще зависи от интензивността на разработчиците.  
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР