Онкологичният център в Русе разкрива нови 37 легла за заразени

...
Онкологичният център в Русе разкрива нови 37 легла за заразени
Коментари Харесай

Онкологичният център в Русе разкрива нови 37 легла за заразени с COVID-19

Онкологичният център в Русе разкрива нови 37 кревати за инфектирани с ковид. За по-малко от седмица отделението за палиативни грижи към онкологичния център бе преустроено в COVID-отделение. Първият етаж на постройката беше оцветен, измит и дезинфекциран, сложени бяха и болнични кревати. Наложило се да бъде направена реорганизация във фоайето, с цел да се обособи кулоар за преход от инфектираната към чистата зона.
„ Това е тип инфекциозно поделение. Има си специфичен режим, инфраструктура, вършат се по този начин нещата, че потоците пациенти-лекари да се не пресичат”, сподели доктор Камен Кожухаров.
Ремонтът на тази постройка бе сбъднат за няколко дни и към този момент първите четирима пациенти са настанени тук.
„ И четиримата пациенти имат обилни съпътстващи болести, лекували са се с антибиотици, множеството са били лекувани по телефона и не са били преглеждани от доктор. Сега тримата са с остра дихателна непълнота, доста ниски равнища на кислорода и тримата са с пневмония, четвъртата пациентка има остаряла фотография с дискретни промени. На единия от четиримата положението е критично”, споделя доктор Николай Евгениев.
Местата в отделението са 37. Онкоболницата избра постройка, която е надалеч от главната, където се лекуват раково заболели, от една страна с цел да запазят здравето и живота им, а от друга - тъй като мнението на шефа е, че е нужен нов метод в обособяването на инфекциозни отделения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР