Онези, които търсят безопасност от война и преследване, са застрашени

...
Онези, които търсят безопасност от война и преследване, са застрашени
Коментари Харесай

ООН призова света да разпределя справедливо бежанци

Онези, които търсят сигурност от война и гонене , са застрашени от враждебна политическа среда , съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш във вторник, отбелязвайки първата годишнина от световния пакт за бежанци на Организация на обединените нации.

" Във време, когато правото на леговище е атакувано , когато толкоз доста порти са затворени за бежанци и когато толкоз доста деца-бежанци са арестувани и разграничени от фамилиите им , би трябвало да потвърдим техните права на индивида ", съобщи Гутериш на Глобалния конгрес за бежанците в Женева.

Повече от 1000 държавни и бизнес делегати се събраха в швейцарския град , с цел да обсъдят използването на Глобалния контракт за бежанците , признат от членовете на Организация на обединените нации предходната година, с цел да облекчи тежестта за приемащите страни, да ускори самостоятелността на бежанците и да сътвори легални миграционни пътища.

" Време е да се откажем от модел на поддръжка, който прекомерно постоянно означаваше задържане на живота на бежанците в продължение на десетилетия: затворени в лагери, живеят ден за ден , без да могат да процъфтяват или да способстват за обществото ", разяснява Гутериш.

Според оценките, над 71 милиона души по света са не са в родните си места, като 25 милиона от тях живеят като бежанци отвън своята страна , съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
 Организация на обединените нации: Съединени американски щати са с най-голям % на арестувани деца в света
Организация на обединените нации: Съединени американски щати са с най-голям % на арестувани деца в света

Деца мигранти не престават да се отделят от родителите им

Германският външен министър Хайко Маас прикани за по-справедливо систематизиране на бежанците сред нациите в Женева. " Сред страните от този свят единствено 20% са подготвени да одобряват бежанци ".

Девет от 10-те страни, които одобряват най-вече бежанци, са страни с невисок или междинен приход , добавя Маас.

Индустриализираните страни би трябвало да създадат повече . " Нуждаем се от интернационалните стратегии за стипендии , които дават късмет на бежанците да ползват своите умения ". Германия неотдавна пое " надалеч по-голяма " отговорност от другите , добавя той пред ЗДФ.

Германският министър на развиването Герд Мюлер разяснява, че бежанците могат да бъдат подпомагани по-ефективно в техните страни-домакини и страни на генезис : " Ето за какво е скандално, че Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците тази година е получила единствено малко повече от половината от средствата, нужни за нейната работа. "
 Мицотакис
Мицотакис " скочи " на Турция, Полша и Унгария за мигрантите

Трябва да се спре двойният стандарт в Европейски Съюз, уверен е гръцкия министър председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР