One UI 6 съчетава Android 14 с уникалните софтуерни функции

...
One UI 6 съчетава Android 14 с уникалните софтуерни функции
Коментари Харесай

One UI 6: 6-те най-добри нови функции във вашия Samsung Galaxy

One UI 6 съчетава Android 14 с неповторимите софтуерни функционалности на Samsung. Ето някои от най-важните нови функционалности, които ще се появят на вашето Galaxy устройство...

Емил Василев преди 22 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 08.10.2023

Какво съставлява израелската противоракетна система „ Железен купол “

ТелефониСветослав Димитров - 16:45 | 07.10.2023

Това са топ 5 най-хубавите бюджетни смарт телефони за есента на 2023 г

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:20 | 08.10.2023

5 неща, които би трябвало да спрете да вършиме, в случай че карате кола с ръчна скоростна кутия

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

One UI 6 е най-новата съществена версия на потребителския интерфейс, основан на Android 14 на Samsung за нейните устройства от серията Galaxy. One UI 6 съдържа някои нови функционалности и усъвършенствания, посредством които да обезпечи по-добро потребителско преживяване и да разреши на смарт телефоните Galaxy да се откроят от конкуренцията.

1. Преработен панел за бързи настройки

One UI 6 вкарва модифициран панел за бързи настройки, който улеснява достъпа до най-често употребяваните функционалности, като превключвателите за включване/изключване на Wi-Fi и Bluetooth, които към този момент се намират настрана в горната част и демонстрират повече детайлности. Плъзгачът за яркостта на екрана се демонстрира по дифолт под тях.

При цялостно разгръщане превключвателите за щитът за комфорт на очите и тъмния режим се демонстрират под плъзгача за яркостта на екрана. С новата функционалност за бърз достъп можете да получите достъп до разширения панел, като плъзнете пръст надолу от дясната страна на екрана.

Зоната с вести също е леко изменена и демонстрира входящите вести настрана. Друг акцент е новият контролер на мултимедийния плейър, който употребява обложката на албума като декор и анимациите на криволичещите фигури в лентата за търсене. Все отново ще можете да персонализирате панела за бързи настройки по собствен усет.

2. По-умен самолетен режим

В One UI 6 смарт телефонът ви ще запомни дали сте задействали Wi-Fi или Bluetooth след включването на самолетен режим. Това значи, че при идващото активиране на самолетния режим устройството автоматизирано ще резервира Wi-Fi или Bluetooth включени, с цел да не се постанова да ги активирате поотделно всякога.

3. Подобрения в приложението „ Камера “

One UI 6 носи и няколко усъвършенствания в приложението за правене на фотоси. При активиране на мрежовите линии във визьора ще се появява хоризонтална линия при правене на фотоси или запис на видеоклипове. Това ще ви помогне да подравните вярно фрагмента.

Някои от функционалностите на „ Camera Assistant “ също са интегрирани непосредствено в приложението, като да вземем за пример оптимизацията на качеството, която ви разрешава да избирате сред качеството на изображението и по-бързата скорост на обработка. Водният знак има няколко нови варианти за подравняване, тъй че можете да го поставите в горната или долната част на фотографията. И най-после, детайлите на интерфейса са обновени, с цел да им се придаде съвременен тип и чувство.

4. Нов систематичен шрифт

One UI 6 вкарва нов систематичен шрифт, планиран от Samsung, който е доста по-изчистен и елементарен за четене. Можете да инсталирате и променяте шрифтове по ваш усет, тъй че не се тормозете, в случай че новият шрифт не ви харесва.

5. Усъвършенствани изложба и редактор на фотоси

Галерията на и вграденият редактор на фотоси са получили няколко потребни усъвършенствания в One UI 6. В Галерия, когато изрежете детайл от фотография, можете да го запазите като стикер. По този метод можете да го употребявате при редактиране на други мултимедийни детайли.

Приложението „ Галерия “ е получило поддръжка на плъзгане и стартиране с два пръста, което разрешава по-лесно ръководство на библиотеката. Изберете фотоси и видеоклипове с един пръст, преминете към албума с втория пръст и ги пуснете там. Вземайки образец от iPhone, приложението „ Галерия “ на Samsung към този момент ви разрешава да копирате и поставяте редакции на фотоси, което улеснява груповото редактиране.

Що се отнася до редактора на фотоси, той съдържа доста нови фонове и резултати, които можете да употребявате в фотосите си.

Режими и рутини с интеграция на заключен екран

Удобната функционалност на One UI „ Режими и рутини “ става още по-добра в One UI 6. Сега тя се интегрира със изводи екран, тъй че можете да имате разнообразни екрани при заключване за другите режими. Например, когато режимът „ Шофиране “ е деен, дисплеят за заключване на вашия смарт телефон Galaxy ще премине към оформление с по-голям часовник, да вземем за пример.

Samsung добави и поддръжка за няколко нови дейности и условия, което прави режимите и рутините доста по-мощни.

One UI 6 предлага още доста потребни нови функционалности

Горепосоченото е единствено дребен лист на новите функционалности и промени, които Samsung вкара в One UI 6. Има и няколко други дребни, само че функционални усъвършенствания, като нови емотикони, нов уиджет за времето, нови варианти за досегаемост и други. Те са в допълнение към всички функционалности за сигурност и дискретност, които Гугъл вкара в Android 14.

Samsung ще продължи да усъвършенства One UI 6 с бъдещи актуализации, които нормално се пускат дружно с новите флагмански устройства Galaxy.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР