Омръзнало ли ви е от непокорната или суха коса? Каквото

...
Омръзнало ли ви е от непокорната или суха коса? Каквото
Коментари Харесай

5 домашни маски, които ще СЪЖИВЯТ косата ви

Омръзнало ли ви е от непокорната или суха коса? Каквото и да вършим, никой стилизиращ артикул не може да поправи изтощената коса. В такива случаи косата се нуждае от малко повече грижа и внимание. Сияйнята гъста и обемна коса е знак на здравето ни извън и от вътрешната страна. В днешно време с цялото замърсяване в градска среда, грижата за косата е изправена пред още повече провокации. Балансираната диета, включваща хранителни субстанции с натурален генезис, витамини, минерали и въглехидрати е една от най-важните стъпки към положителното здраве и надлежно към хубостта. Освен диетата, която зависи единствено от нас самите, можем да допълним грижата с още няколко неща, които способстват за положителния тип на косата.



Но преди да стигнем до вълшебните решения на проблемите с косата, дано разгледаме най-честите аргументи за суха и изтощена коса: 

1. Термична обработка (виновниците са всички преси, маши и сешоари, които другояче са толкоз потребни в стилизирането)

2. Прекомерно излагане на слънце

3. Изрусяване

4. Всички типове перманентни прически

5. Боядисване (дори кичурите и балеажите не са безвредни)

6. Прекомерно ресане или пък незадоволително ресане

7. Употребата на прекомерно огромно количество шампоан

8. Екстеншъни

Когато косъмът е повреден, казусът може последователно да се утежни, в случай че не вземем ограничения. Накъсани краища, понижен напредък на косата и най-лошото – удар по самочувствието ни. Ако не предложим на косата си нужната грижа, цъфтежите се разрастват, което унищожава естествения искра и плътност на косата.

Има доста способи да се погрижим за тези проблеми и не всички от тях костват цяло положение. Всъщност някои домашно направени маски могат да се окажат даже по-добри от тези в комерсиалната мрежа, тъй като са приготвени напълно от натурални съставки. С помощта на някои естествени артикули, можем да създадем чудеса. Ето кои са те:

 



Маска с авокадо и бананВземете едно авокадо и смачкайте месестата част на паста. Преценете какъв брой огромна част от авокадото ще употребявате според от дължината на косата си.
Добавете половин банан. Намачкайте го дружно с авокадото и прибавете две супени лъжици зехтин. Бъркайте до приемане на хомогенна примес.
Добавете яйцето и малко мед и миксирайте всичко в блендера.

Употреба:

Нанесете сместа от началото до върха на косъма. Не нанасяйте маската на скалпа. Разнесете маската добре по цялата дължина. Концентрирайте се върху краищата, тъй като точно те са най-предразположени към увреда. Останете с маската за към 10 минути и отмийте. Косата ви ще бъде мека и сияйна.

Ефект:

Бананът подхранва и заглажда косата.
Авокадото подтиква растежа и хидратира извънредно добре.
Зехтинът прави косата ви по-здрава и лъскава.
Медът придава искра. Има лек изсветляващ резултат.

 



Маска с оцет и яйце
Начин на подготвяне:

Започнете с разбиването 2-3 жълтъка. Към тях прибавете към 100 мл оцет и към 150 мл лимонен сок. Разбъркайте добре. Добавете 200 мл зехтин при непрестанно бъркане, както и 2-3 супени лъжици мед. Разбийте добре в блендер до приемане на гъста паста.

Употреба:

Нанесете маската по краищата на косата. Оставете да подейства 10-15 минути и отмийте щедро с хладка вода.

Ефект:

Яйцата придават бласък.
Зехтинът прави косата по-здрава.
Медът изсветлява косата леко и хидратира.
Оцетът оказва помощ при косопад.

 



Бананова маска
Начин на подготвяне:

Смачкайте един банан и го смесете с едно яйце, 3 супени лъжици мед, три супени лъжици мляко и 5 супени лъжици зехтин.

Употреба:

Нанесе по цялата дължина на коста, заобикаляйки скалпа и оставете да подейства межу 15 и 30 минути. Отмийте.



Маска с кисело мляко
Начин на подготвяне:

Разбийте яйчен белтък на сняг, прибавете 6 супени лъжици кисело мляко и разбийте още веднъж до приемане на хомогенна примес.

Употреба:

Втрийте в косата и я покрйте с шапчица за баня. Останете с нея сред 15 и 30 минути и отмийте с шампоан.

Освен другите предписания за домашни маски, има и още един наличен и елементарен метод да се погрижим за косата си благодарение на естествени съставки. На пазара можем да открием какви ли не типове натуралниу масла. Те хидратират и подхранват отлично. Активните субстанции в тях навлизат в космената конструкция и подхранват в дълбочина. Съдържат скъпи мастни киселини и витамини, за които косата копнее. Важно е обаче да знаем какво търсим в зависимот от индвидуалните ни потребности.

Ето кои са два от главните типове натурални масла.



Масло от авокадо
Маслото от авокадо е превъзходен избор за суха и изтощена коса. То прониква до сърцето на косъма и го хидратира. Съдържа обилие от мононенаситени мастни киселини и витамин Е, които подкрепят растежа и придават искра. Можете да подарите на косата си дълбока хидратация с олио от авокадо. Оставете го да работи за към половин час. После можете или да го отмиете, или да отложите отмиването за идната заран.

 



 
Маслиново олио
Маслиновото олио има успокояващо и омекотяващо деяние. То се всмуква от косата в пъти по-добре от други типове олио. Ако е затоплено, прави чудеса за косата. Опитайте със супена лъжица леко затоплено маслиново олио, което да втриете в косата и скалпа с кръгови придвижвания. Покрийте косата с шапцица за баня и останете по този начин за 40 минути. След това отмийте.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР