Омръзнало ли ви е батерията на телефона ви да се

...
Омръзнало ли ви е батерията на телефона ви да се
Коментари Харесай

6 начина батерията на телефона ви да издържа по-дълго

Омръзнало ли ви е батерията на телефона ви да се изтощава толкоз бързо? Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да устоя тя по-дълго. Ето кои са те съгласно Android Pit.

Използвайте черен тапет

Ако телефонът ви има AMOLED екран (като множеството устройства на Samsung), използвайте мрачен декор. Черният тапет може да усили живота на батерията, тъй като AMOLED екраните осветяват единствено цветните пиксели. Черните пиксели не са осветени, тъй че колкото повече черни пиксели имате или колкото по-тъмни пиксели, толкоз по-малко сила е нужна.

Изключете гласовото търсене

Можете да употребявате гласа си, с цел да правите дейности като търсене, евакуиране на упътвания и основаване на напомняния, това обаче държи телефона ви в непрекъсната подготвеност да ви послужи. Разбира се, това става за сметка на батерията.

Отидете в Гугъл settings и натиснете заглавието Voice. На идната страница изберете „ OK Гугъл detection “. В това меню най-хубавата алтернатива за живота на батерията би била да премахнете всички полета, само че в случай че сте почитател на Гугъл ОК, отметнете единствено полето „ From the Гугъл app “.

Редовно актуализирайте приложенията си

Поддържайте приложенията си обновени. Има причина разработчиците непрестанно да актуализират приложенията си, най-често това е поради оптимизацията на паметта и батерията. Поддържането на обновени приложенията значи също, че имате най-хубавите налични оптимизации.

Използвайте `Lite` версиите на приложенията

За да спестите от живота на батерията, да не приказваме от мобилните данни, можете да се възползвате от " Lite " версиите на известните приложения. Те оферират единствено главните функционалности и са предопределени да бъдат по-прости и по-икономични от техните цялостни версии. Така да вземем за пример, Фейсбук и Messenger имат и Lite приложения в Play Store. Skype също. За услуги като Gmail, Twitter и Instagram, които нямат налична Lite версия за евакуиране, може да употребявате мобилните им уеб сайтове.

Не използвайте адаптивна / автоматизирана бляскавост

Не използвайте автоматизираната конфигурация за яркостта на екрана. Може да звучи потребно, само че нормално по този начин екрана е по-ярък от нужното. По-добре е ръчно да зададете яркостта на ниско равнище, само че комфортно и да го променяте, когато е належащо. Това е един от най-хубавите способи да подобрите живота на батерията, тъй като дисплеят е един от най-големите „ смукатели “ на акумулатори.

Изключете вибрацията и хаптичната противоположна връзка

Изключете вибрацията. Освен в случай че в действителност нямате потребност от тази спомагателна осведоменост, изключете вибрационните сигнали за входящи повиквания. Всъщност телефонът ви се нуждае от повече сила, с цел да вибрира, в сравнение с да звъни. Изключете също и хаптичната противоположна връзка.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР