"Омръзна ми бивши комунисти да се правят на антикомунисти! Те

...
"Омръзна ми бивши комунисти да се правят на антикомунисти! Те
Коментари Харесай

Акад. Марков: Борисов, Плевнелиев, Цачева са екскомунисти, не жертви

"Омръзна ми някогашни комунисти да се вършат на антикомунисти! Те всички са такива – отпред с Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цецка Цачева. И тъй като имат обременяване, се престарават. На 10 ноември 1989 година имаше един милион комунисти. Дядо ми не споделяше комунисти, споделяше партийци. Казваше – комунистите бяха преди 9 септември 1944 година, когато ги преследваха. Тогава бяха малко. 14 000 са комунистите в България на 9 септември 1944 година, по-късно за три години стават 350 000, с цел да стигнат до един милион през 1989-та. След 1989 година пък всеобщо се захвърляха партийни книжки. Защото преди 89-та участието в Българска комунистическа партия не беше въпрос на разбиране, това беше въпрос на кариера, метод на оцеляване. Затова от някогашни комунисти толкоз хора станаха антикомунисти ", разяснява акад. Георги Марков пред "Епицентър ".

"Днешните борци против комунизма се престарават, без никой да ги кара, тъй като са обременени от комунизма. Спомням си по какъв начин Цецка Цачева изигра едно зрелище за не-знам-кой-си дядо, даже се разплака по време на диспута с ген. Румен Радев. Изкуствено е. Има жертви на комунизма, познавам такива хора. Но тези не са жертви! Нито Кунева е жертва, нито Плевнелиев, нито Цачева. Тези, които са лежали по пандизите и лагерите, техните наследници, наследниците на безследно изчезналите след 9 септември са по-благородни, в сравнение с някогашните комунисти, станали антикомунисти. Тези да не се вършат на жертви. Кунева ще предлага уроци за комунизма с две лица! Бях на един подобен урок. И учителят постави на едната страна фотография от лагера в Белене. Предложих от другата да сложат фотография на НДК. Защото имаше Белене, само че имаше и НДК. Още не са го разрушили като мавзолея, популярност Богу! Къде щяха да създадат председателството?! ", сподели Марков.

"Симеон Сакскобургготски пред 1944 година е бил малко дете, страдал е доста. Чичо му е разстрелян от Народния съд. Когато се завърна през 2001 година, сини и червени се бяха хванали гуша за гуша. Каквото и да напише историята за него като министър-председател, той има една огромна заслуга – той притъпи тази ненавист. Каза – всички са българи, дайте да работим за България. Той се опита да приложи испанския модел за помиряване, тъй като идва от Испания. Но това е, тъй като царят си има 800 години родословие ", добави ученият.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР