„Омикрон” вече е у нас, заяви математикът проф. Огнян Кунчев. "Имаме

...
„Омикрон” вече е у нас, заяви математикът проф. Огнян Кунчев.
"Имаме
Коментари Харесай

Лоша новина: Омикрон вече е в България

„ Омикрон” към този момент е у нас, съобщи математикът проф. Огнян Кунчев.
"Имаме доста връзки с Англия, не знам контролът да е затегнат. Прекарва се леко, по какъв начин да го забележите. Човек не подозира, че има Омикрон. Хората се завръщат за празниците, въпросът е какъв брой е човекопотокът. Едно 30 000 служащи и студенти ще се върнат ", изясни той.
Проф. Кунчев чака осезаемо повишаване в броя на инфектираните след празниците. Математикът даде образец с Англия и ограниченията, които взима Обединеното кралство. Очаква се там поради Омикрон да починат още сред 25 хиляди и 75 хиляди души.
По думите му Омикрон ще бъде преобладаващ вид доникъде на януари и ще има пета вълна, само че тя ще бъде по-лека от предходната, предвижда той.
"Имаме малко над 700 хиляди, които са прекарали вируса. Умножаваме по 5 - имаме 3.5 млн., които са се срещнали с вируса. Изследванията на китайските учени демонстрират, че след деветия месец хората стават все по-уязвими, става реинфекция.
Имаме 1.8 млн. двойно имунизирани. 800 хиляди от тях бяха имунизирани до края на юни. 1 млн. са с благонадежден имунитет. Стават към 4.5 млн. Въпросът е какъв брой е популацията на България. Остават към 1-1.5 млн. податливи на болест ", разяснява математикът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР