„Омикрон“ може да се окаже прекрасен коледен подарък“, смята германският

...
„Омикрон“ може да се окаже прекрасен коледен подарък“, смята германският
Коментари Харесай

Германски експерт: Омикрон може да се окаже прекрасен коледен подарък

„ Омикрон “ може да се окаже прелестен коледен подарък “, счита немският клиничен епидемиолог проф. Карл Лаутербах.

Смята се, че Лаутербах ще бъде идващият здравен министър на Германия.

По думите му големият брой от 32 разновидности в шиповидния протеин не значи безусловно, че вирусът ще бъде по-опасен за хората, а в противен случай.

„ Виждаме, че „ Омикрон “ има 32 разновидности в шипчето си. Това е два пъти повече от „ Делта “, което значи, че той се усъвършенства да заразява по-лесно и да бъде по-лек като преболедуване, точно по този начин работят множеството респираторни вируси “, споделя Лаутербах в изявление.

Още преди дни специалисти от РЮА разясниха, че наподобява, че „ Омикрон “ предизвиква много по-леки признаци от всички предходни разновидности.

Междувременно от РЮА също идват положителни вести. Според проф. Абдул Карим, който беше основен здравен консултант на държавното управление по време на първата вълна на пандемията, актуалните ваксини евентуално ще бъдат ефикасни и за „ Омикрон “.

„ От това, което следим досега при разнообразни други разновидности знаем, че имунитетът към имунизациите общо взето се резервира, когато става въпрос за хоспитализации и тежко протичане на заболяването. Вероятността имунизациите да работят по този начин и при „ Омикрон “ е огромна “, споделя Карим.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР