Омбудсманът Мая Манолова все още няма решение дали ще се

...
Омбудсманът Мая Манолова все още няма решение дали ще се
Коментари Харесай

Ще се кандидатира ли Мая Манолова за кмет на София? `Зависи`

Омбудсманът Мая Манолова към момента няма решение дали ще се кандидатира за кмет на София, като то зависи и от развитието на законодателните начинания, които е подела. Това заяви самата тя в Народното събрание пред публицисти през днешния ден. 

Манолова за следващ път се разгласи в поддръжка на машинното гласоподаване, като съгласно нея откритите грешки от машинния избор на Европейските избори са резултат от метода, по който СИК брои гласовете. 

Тя разяснява, че управляващите се пробват да отстранен машинното гласоподаване със противоречиви причини, макар че гласоподавателите очевидно го желаят.

" Резултатите от машинното гласоподаване демонстрират, че не машините бъркат при броенето и отчитането на резултатите, а секционните изборни комисии. В над 1100 секционни изборни комисии неправилно е регистриран резултатът, който жителите са дали за разнообразни партии и за избрани претенденти с преференции ", акцентира тя.

В образеца на протокол ЦИК не е оставила графи за редом отразяване на машинния избор, което е довело до проблеми при преброяването, съобщи Манолова.

" С просто око може да се ревизира по какъв начин в избрани секции машинните гласове са повече от сбора на хартиените гласове. Което демонстрира, че казусът не е в машинното гласоподаване, а в метода, по който СИК брои. Всъщност машините разобличиха хората в СИК ", разяснява тя.

Според нея при Европейските избори тези грешки не са оказали голямо въздействие, само че биха могли при идните локални, в случай че не бъдат поправени.

След въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София, тя отговори: " Нямам такова решение към този миг. Зависи, в това число и от развиването на законодателните оферти, които съм отправила към народните представители " . Днес Манолова пристигна в Народното събрание с касетки с череши, с които почерпи депутати и публицисти.

" Тук съм, с цел да спазя традицията и да почерпя с череши и да подсетя депутатите, че има законопроекти, които са значими за българските жители. Нямам такова решение към този миг. Зависи, в това число и от развиването на законодателните оферти, които съм отправила към националните представител. Става въпрос за плана за ограничение на свърхправомощията на банките и на монополите в правосъдната фаза, в закона за частния банкрут, за хората с увреждания ", допълни тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР