Омбудсманът Мая Манолова ще поиска отпадане на подоходния критерий при

...
Омбудсманът Мая Манолова ще поиска отпадане на подоходния критерий при
Коментари Харесай

Мая Манолова отчете първите три години от мандата си като национален омбудсман

Омбудсманът Мая Манолова ще изиска отпадане на подоходния аршин при разпределяне на новия тип фамилна помощ за деца с умрял родител, които нямат право на наследствена пенсия. Манолова разгласи това по време на отчитането на първите три години от мандата си като народен омбудсман.
Тя изясни, че признатите през вчерашния ден от държавното управление промени в Закона за фамилни помощи за деца не покриват изцяло упованията на хората за поддръжка на децата с умряли родители. Затова Манолова ще търси вид за отпадане на подоходния аршин при кандидатстване за помощта сред първо и второ четене на законопроекта в Народното събрание.
Вчера кабинетът гласоподава промени, съгласно които децата с умрял родител ще имат право на месечна помощ от началото на идната година. Размерът й ще се дефинира със закона за държавния бюджет и към момента не е ясно каква ще бъде сумата за 2019 година
Социалният министър Бисер Петков увери, че този размер ще е по-висок от размера на персоналните пенсии от 113 лв., като децата, които получават такава пенсия, би трябвало да се откажат от нея, с цел да аплайват за новия тип помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР