Омбудсманът Мая Манолова и представител на Българския червен кръст (БЧК)

...
Омбудсманът Мая Манолова и представител на Българския червен кръст (БЧК)
Коментари Харесай

Мая Манолова и представител на БЧК ще посетят отново Хитрино, заради спора за обезщетенията

Омбудсманът Мая Манолова и представител на Българския червен кръст (БЧК) ще посетят още веднъж Хитрино, поради разногласието за компенсациите на семействата, потърпевши при злополуката с вагоните-цистерни предходната година. Местните хора подхождат с съмнение към сумата, която би трябвало да получат някои от семействата.

Омбудсманът Мая Манолова, която е член на Националния публичен съвет, огласи някои от възраженията и жалбите на локалните поданици:

Те са ми дали четири случая, при които хора с унищожена къща им се строи сега за 130 хиляди, получават първа група, единствено че те въобще не са живели там преди този момент.

Кметът на селото Нуридин Исмаил :

Не съм склонен с това да се споделя за двоен критерий. Ако има нещо, то е или недоогледано, или критериите, когато тогава са били препоръчани от нас, са пропуснати някои от характерните обстановки.

Ситуацията на всяко семейство е друга. Критерият " изцяло погубен дом " следва да се приложи обективно и по този метод няма да има възражения - сподели Мая Манолова.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил уточни, че от локалния публичен съвет всеки месец осведомят БЧК за парите, които се дават на потърпевшите семейства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР