Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха

...
Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха
Коментари Харесай

Манолова и майки внесоха в НС закона за личната помощ, дават ултиматум на депутатите

Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха в Народното събрание проектозакона за персоналната помощ. Манолова дефинира този закон като първа стъпка за промяна в системата. 
 Депутатите взеха решение: Ще си почиват през целия август
До 31 юли, преди да излязат в лятна почивка, депутатите умерено могат да се оправят с приемането на Закона за персоналната помощ, без да вършат взаимни отстъпки с качеството му, акцентира Манолова, представена от бТВ. Майките на деца с увреждания дадоха 5 дни на депутатите да припознаят законопроекта и да го придвижат до пленарна зала. Ако това не се случи, демонстрациите ще се разраснат.

Манолова заяви, че към този момент е получила есемес от самостоятелния народен представител Спас Панчев, който е декларирал подготвеност да стане вносител на законопроекта. 

„ Финансовата аргументация, направена от Министерството на труда и обществената политика с дейното ни присъединяване сочи, че 105 млн. лв. ще са нужни през идната година за финансиране и даване на персоналната помощ ”, съобщи Манолова.

По думите й през първата година сумата евентуално няма да бъде изразходена в цялостен размер и не всички хора с увреждания ще изискат персонален помощник и някои ще предпочетат 90 лева добавка за непозната помощ – опция, която ще се резервира.

Тя означи, че „ представителите на организации, които бяха най-активни в своите нападки и лични рецензии, не откриха време да се включат в общественото разискване ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР