Омбудсманът Диана Ковачева се обърна към председателя на Народното събрание

...
Омбудсманът Диана Ковачева се обърна към председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Регистрират фирми в дома ви, без да знаете и идват ядовете ви

Омбудсманът Диана Ковачева се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и министъра на правораздаването Атанас Славов за иницииране на законодателни промени, свързани с фирмените регистрации поради проблемите на жители, които търсят подпомагане, тъй като на адреса на личните им недвижими парцели, без тяхното познание и единодушие, са регистрирани търговски сдружения или еднолични търговци, съобщи БГ он ер.

Проф. Ковачева акцентира, че тази процедура води до редица проблеми и неудобства за пострадалите. Например, до приемането на призовки за правосъдни каузи, вести за отговорности и предложения за непринудено осъществяване, притесняване от контролни органи, от компании за събиране на вземания, от пострадали от компаниите жители и прочие

Като най-пресен образец публичният бранител дава случая на гражданка, която се жалва, че на адреса на жилището й е записано лице и компания, които са забъркани в престъпен случай с ликвидиране от началото на м. януари т.г. в столицата. Гражданката сигнализира, че при осъществена инспекция от нейна страна е открила, че на адреса й са регистрирани повече от 80 компании.  

" Седалището и адресът на ръководство, дружно с името, са съществени индивидуализиращи белези за една компания. Освен че са съществени индивидуализиращи белези, те имат и други значими функционалности, като: посредством тях се води връзка с фирмата; седалището играе значима роля при определянето на локалната подсъдност, има значение и с оглед осъществяването на разнообразни отговорности, когато те не са уговорени сред страните или уредени от закона ", показва омбудсманът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР