Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до новия служебен министър на

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до новия служебен министър на
Коментари Харесай

Омбудсманът настоя за отмяна на глобите за е-винетки

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до новия длъжностен министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и до ръководителя на УС на Агенцията „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, в която упорства да бъдат анулирани всички наложени обезщетителни такси (от 70 лева) на 31 юли, когато породи механически проблем при пазаруването на винетки от уеб страницата на АПИ. Това оповестиха от кабинета на публичния бранител.

Миналата неделя уеб сайтът не работи от 8:55 ч. до 13:41 ч., като по информация от медиите, от организацията са уверили, че в този часови диапазон няма да глобяват водачите, пътуващи без е-винетка по републиканската пътна мрежа.

Според Ковачева е заслужено да няма наложени санкции за целия ден - 31 юли, защото хората, които са тръгнали на път и не са могли да платят пътната такса, не по тяхна виновност, не се имали опция да създадат това и след премахване на техническия проблем.

Те няма по какъв начин да бъдат държани виновни и да ревизират по кое време тъкмо същият е отхвърлен, безапелационна е Ковачева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР