Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на регионалното развитие

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на регионалното развитие
Коментари Харесай

Омбудсманът с препоръки за промени в Закона за етажната собственост

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова с шест рекомендации за промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.

Общественият бранител показва, че рекомендациите са предизвикани от множеството тъжби и сигнали, които постъпват в институцията, главно поради кавги във входовете и недоразумение сред съседите, когато би трябвало да се събират средства или да се правят незабавни поправки.

Сред рекомендациите на омбудсмана за промени в закона е увеличение на правото на локалните управляващи да упражняват надзор по използването на закона.

Ковачева показва, че в работата си непрестанно се сблъсква с проблеми на жителите, при които главният принцип на закона - " саморегулацията ", не е осъществим.

Собствениците не могат да стигнат до еднопосочно решение и да ръководят вярно етажната благосъстоятелност. Това води до засилено напрежение измежду живеещите в здания в режим на етажна благосъстоятелност. В тези случаи те имат потребност от локалните управляващи, които да служат за съдия по зародилите проблеми сред тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР