Оливия де Хавиланд, която почина на 26 юли, малко след

...
Оливия де Хавиланд, която почина на 26 юли, малко след
Коментари Харесай

Невероятната история зад първата среща на Грейс Кели и принц Рение - slava.bg

Оливия де Хавиланд, която умря на 26 юли, малко откакто навърши 104 години, е една от дребното кино звезди, станали очевидци на златната епоха на Холивуд. Актрисата обаче, която се появи в Отнесени от вятъра и получи две награди на Американската академия, изиграва основна роля в ориста на колежката си Грейс Кели, написа hellomonaco.com

Историята, която не е добре известна, се случва през 1955 година във трен, който се насочва от Париж към Лазурния бряг. Оливия, наскоро омъжена за редактора на Paris Match Пиер Галанте, замива със брачна половинка си за Кан. Тогава дребният френски град се готви да бъде хазаин на 8-мия кино фестивал.

По същото време Грейс Кели се поява терминала на гарата в Париж. Младата актриса и поканена на фестивала поради ролята си в The Country Girl (Провинциалистката) и идва дружно с американската делегация. За ролята си във кино лентата Грейс получва Оскар за най-хубава актриса.

Според Оливия де Хавиланд, концепцията да поканят Грейс Кели на фотосесия в двореца на принца е пристигнала по време на обяд във влака. Когато брачният партньор й разбра, че Кели е измежду пасажерите, той предлага да я заведе на среща с принца на Монако дружно с основния редактор на Paris Match Гастън Бонер. Последният незабавно поддържа концепцията. Обаче не е толкоз елементарно

Когато Грейс Кели отхвърли да се срещне с принца на Монако

Оставаше им единствено да убедят Грейс да пристигна в Монако. Оливия де Хавиланд взема решение да беседва с актрисата, преди да дойде на Лазурния бряг. Въпреки атрактивното предложение, Грейс се държи професионално, казвайки, че би трябвало да координира срещата в Монако със студиото си, което спонсорира пътуването й до Франция.

След като получва единодушието на Грейс да се срещне с принц Рение, Пиер Галанте се обажда на актрисата, като оповестява, че принцът я чака до 4 часа. Тя обаче... отхвърли. Оказа се, че съвсем по същото време в Кан тя би трябвало да участва на коктейл в чест на кино лентата си. Така че Княжеският замък би трябвало да реалокира срещата с час обратно и поради тази еластичност актрисата се съгласява.

Съдбовният ден, 6 май 1955 година, когато Грейс би трябвало да се срещне с бъдещия си брачен партньор, не стартира доста добре, а по-късно става даже още по-лошо. Първо, в Кан, няма ток зради стачка. Грейс разбра за това едвам откакто измива косата си. Сешоарът не работи, ютията също. Какво да прави? Грейс облечи роклята си с флорален принт, прикрепи няколко цветя към косата си и се насочва към Княжеството.

Когато актрисата идва в двореца, принцът още не е там. Накрая се появи Рение и те отиват на разходка из резиденцията и частния зоопарк, принадлежащ на фамилията. След срещата Грейс бърза за служебния коктейл, отбелязвайки обаче, че принцът е «очарователен».

Оливия де Хавиланд има вяра, че срещата е била сполучлива. Актрисата сподели, че Грейс е самата хубост, когато още веднъж се среща с принца на Монако на коктейл в Кан.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР