Олимпийският шампион по колоездене от Сеул 1988 Олаф Лудвиг ще

...
Олимпийският шампион по колоездене от Сеул 1988 Олаф Лудвиг ще
Коментари Харесай

Олимпийският шампион по колоездене Олаф Лудвиг ще е гост в изкачването на Витоша

Олимпийският първенец по колоездене от Сеул 1988 Олаф Лудвиг ще бъде специфичен посетител в петото съревнование " Изкачване на Витоша ". Германският спринтьор е притежател на Зелената фланелка по точки в " Тур дьо Франс " за 1990 година и има три етапни победи в най-престижната колоездачна конкуренция.

Освен изкачването на Витоша през уикенда има още едно съревнование. За събота е плануван критериумът за купа " Драг ", който ще се организира от 14.00 ч. в индустриалната зона София-Божурище. Петото нанагорнище на Витоша е в неделя от 11.00 ч.

Докато конкуренцията на Витоша е отворена за всички искащи да опитат шанса си, в купа " Драг " ще взе участие единствено експерти.

" Тази година още веднъж има доста искащи да вземат участие. Заявките са от над 15 тима. В бъдеще планираме да създадем това съревнование категоризирано съгласно правилника на Международния колоездачен съюз (UCI, с цел да привличаме още повече участници ", сподели уредникът на двете надпревари Драгомир Кузов, който е ръководител на състезателен клуб " Драг ". Кузов е и първият българин, който стана част от комисиите на UCI.

 Олимпийският първенец по колоездене Олаф Лудвиг ще е посетител в изкачването на Витоша
© LAP.bg

Тази година присъединяване в изкачването на Витоша няма да вземе многократният първенец на България Николай Михайлов. Той е на съревнование в Норвегия с новия си тим " Делко Марсилия " и е отклонил поканата за присъединяване. 30-годишният колоездач държи и върха за най-бързо нанагорнище на Витоша - 48 минути, подложен през 2016 година

" Ники има доста значим старт в Норвегия и му искам триумф. Да се надяваме, че в бъдеще нашето съревнование ще е от по-висока категория, с цел да идва и той ", сподели още Кузов.

Изкачването на Витоша ще се организира по маршрут с дължина 22 километра при денивелацията 1200 метра. Предвидени са ваучери и парични награди на стойност 3000 лева, както и специфична награда, в случай че бъде усъвършенстван върхът на Михайлов.

" За мен е наслаждение да бъда посетител на тези надпревари. Ще бъда край шосето, с цел да поддържам всички участници. Желая им триумф и да стигнат безпроблемно до финала ", сподели Лудвиг.

Олимпийският първенец от Сеул чества 30 години от своя златен орден, както и 10 години, откогато провежда надпревари в България. Германецът е тясно обвързван с съревнования в Сандански.

Очаквайте на следващия ден изявление на Олаф Лудвиг пред " Дневник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР