Олимпийският шампион по гребане от игрите в Рим `60 Тед

...
Олимпийският шампион по гребане от игрите в Рим `60 Тед
Коментари Харесай

Олимпийски шампион по гребане бе разкрит като изнасилвач

Олимпийският първенец по гребане от игрите в Рим `60 Тед Неш беше посочен като мъжа, изнасилвал американската режисьорка Дженифър Фокс, когато тя е била 13-годишна. Разкритието направи самата кино продуцентка, коята за първи път описа историята на половите похищения върху себе си в телевизионната драма " Приказката " (The Tale, 2018), чийто сценарист и режисьор е. Полудокументалният филм, в който обликът ѝ беше изигран от холивудската актриса Лора Дърн, се излъчва в платформата на НВО към този момент 5 години.

63-годишната Фокс уточни името на Неш в изявление за в. " Ню Йорк Таймс " съвсем две години след неговата гибел. Носителят на златен орден с четворката без кърмчия на Съединени американски щати от олимпиадата през 1960 година и на бронзов от 1964 година в Токио умря на 88-годишна възраст на 3 юли 2021 година По думите ѝ повода да осветли самоличността на своя принудител са " блестящите " некролози, оповестени в негова памет.

" Възрастната част от мен желае да продължи напред, само че детето в мен... Тя желае да се изправи против него и да го превъзмогне, като назове името му. Имаше част от мен, която ми споделяше, че няма да ме остави на мира, до момента в който не го кажа ", съобщи Фокс.

Филмът " Приказката " получи две номинации за премиите " Еми ", в това число за най-хубав ефирен филм, както и една за " Златен глобус " - на Лора Дърн за основна женска роля в минисериал или ТВ филм, и също така завоюва премията " Сателит " за най-хубав филм.

Историята споделя по какъв начин дребната Дженифър се е срещнала с " Бил " (екранния облик на Неш) през 1973 година, когато стартира да взима уроци по конна езда във фермата на " Г-жа Джи " - екранен облик на жена, която в този момент Фокс разпознава като Сузи Бюканън. По думите ѝ пред " Ню Йорк Таймс " собственичката на конюшнята персонално я е склонявала към полови актове с Неш. А него самия тя назовава " надарен манипулатор ", който поемал управителни функции, включитено треньорски, " с цел да се приближи до млади девойки ".

" Той беше доста почитан и доста обичан, само че също и доста надарен манипулатор. Изглеждаше добре, действаше вярно и имаше всички подобаващи качества за функционалностите си ", описа Фокс.

В собствен коментар по тематиката пред " Ню Йорк Таймс " някогашната брачна половинка на Тед Неш споделя, че изказванията по негов адрес са " изненадващи, само че не и изцяло шокиращи ". Алдина Неш-Хампи споделя, че " той наподобява имаше афери с доста дами и това е една от аргументите да го напусна ".

" Той имаше голяма известност на прелестен човек, само че в този момент има и тази история ", добави тя.

Неговата втора брачна половинка Джен Неш обаче разяснява, че " просто не е почтено " Дженифър Фокс да разкрива името му по този метод.

" Вижте, аз не съм го познавала по това време, тъй че не мога да кажа нищо съответно за оня интервал - съобщи вдовицата на Неш. - Но всичко, което Тед е направил за женското гребане в Съединени американски щати, промотирането му, помощта към дамите и всички хубави неща... Това ще бъде забравено, тъй като една жена излиза с обвиняване? Просто не е почтено да може една жена да каже нещо и всичко положително, което той е направил, да бъде заличено. "

Тед Неш е високоуважавана фигура в света на гребането и постоянно е възприеман като татко и гугу за доста млади състезатели. В " Книгата на Тед " (The Book of Ted, 2022), написана от дългогодишния му другар Шон Пи Колган, създателят твърди, че екипажът на Неш постоянно го е сравнявал с Бог.

" Хората, които познават Тед, знаят, че той е честен човек. Най-почтеният, който съм срещал в живота си ", представен е Коглан в " Ню Йорк Таймс ".

Дженифър Фокс пък споделя, че точно хвалебствените слова за това " какъв брой необикновено човешко създание " е бил Тед Неш са основната причина тя да показа своята истина толкоз години по-късно. Тя разкри, че през предходната година е внесла 9-странична тъжба в американската федерация по гребане (USRowing) и сега тече вътрешно следствие по нея.

Изп. шеф на USRowing Аманда Краус удостовери, че се работи по сигнала на Фокс.

" Ние няма да заровим главите си в пясъка, тъй като всякога, когато го създадем, разрешаваме още млади спортисти да пострадат в бъдеще - съобщи Краус. - Така че дано приказваме за това. Нека го изкараме на повърхността. Винаги ще дублирам едно и също - няма нищо по-важно от сигурността и сигурността на младежите. "

segabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР