Олимпийският шампион Александър Зверев ще се завърне в отбора на

...
Олимпийският шампион Александър Зверев ще се завърне в отбора на
Коментари Харесай

Александър Зверев се завръща в тима на Германия за квалификациите на Купа Дейвис

Олимпийският първенец Александър Зверев ще се завърне в тима на Германия за квалификациите против Швейцария за “Купа Дейвис " идващия месец, оповестява организация ДПА.

Зверев, който се възвърне след тежка травма и интервенция на глезена, ще води отбора на Германия, който не е изцяло разгласен. Мачовете против отбора на Швейцария ще се играят на 3-4 февруари в Трир. Оскар Оте, Ян-Ленард Щруф и Тим Пуц също са селектирани от капитана на тима Махаел Колман, като последният тенисист ще бъде избран на по-късен стадий.

Колман счита, че завръщането на Зверев ще даде подтик на отбора, като той игра за последно за Германия през 2022 година в квалификациите против Бразилия.

" Александър разгласи желанието си да ни помогне за Купа " Дейвис " тази година още веднъж. Той има, както и целият тим, огромни упоритости в това съревнование ", сподели капитанът. " Доказали сме, че можем да се конкурираме против най-хубавите тимове в света. С Александър възстановяване доста възможностите си ", добави Колман.

Зверев се завърна в игра на шампионата " Юнайтед Къп ". Преди Откритото състезание на Австралия той ще вземе присъединяване и в благотворителен шампионат за мир в Мелбърн, на 11 януари, в който ще вземат участие още Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Коко Гоф и Мария Сакари, оповестиха уредниците. Всички средства от мачовете ще бъдат предоставени за филантропична помощ на Украйна.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР