Олимпийският огън ще започне своя път към Токио в края

...
Олимпийският огън ще започне своя път към Токио в края
Коментари Харесай

Опростяват щафетата с олимпийския огън

Олимпийският огън ще стартира своя път към Токио в края на март във Фукушима при закрити врата, оповестява вестник "Йомиури Шимбун ". Причина за това е пандемията от COVID-19, която продължава да заплашва самите Игри в Токио.

Потеглянето на огъня трябваше да се случи пред 3000 души на подготвителния център "Джей Вилидж ", който през 2011 бе действен център при повредата в нуклеарната електроцентрала във Фукушима.

Местните медии осведомят, че церемонията ще бъде доста по-опростена от авансово плануваната. Организаторите прибавят, че тя може да бъде краткотрайно спирана, в случай че по пътя ѝ се събират огромни групи хора.

Щафетата с олимпийския огън ще премине през всички 47 префектури на Япония и факелът ще бъде носен общо от към 10 хиляди души. Той ще дойде на Олимпийския стадион на 23 август, за когато е планувано откриването на най-големия състезателен конгрес на планетата.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР