Олимпийският медалист по скокове във вода Ян Хемпел определи края

...
Олимпийският медалист по скокове във вода Ян Хемпел определи края
Коментари Харесай

Насилван сексуално състезател по скокове във вода: Надявам се отново да мога да спя спокойно

Олимпийският медалист по скокове във вода Ян Хемпел дефинира края на разногласието с Германската федерация по плувни спортове по отношение на обезщетение за полово принуждение от неговия треньор като „ крайъгълен камък “, който може да помогне за откриване и на други сходни случаи, написа ДПА.

" Имаше доста възходи и падения. Беше доста мъчно, само че към този момент сме облекчени от развръзката “, сподели той пред ARD.

Той добави, че възнамерява да се застъпи за други жертви и прикани за унищожаване на законовия давностен период в случаите на полово принуждение.

" Този период би трябвало да бъде подложен преразгледат “, сподели той.

Хемпел ще получи 600 000 евро обезщетение от Германската федерация по плувни спортове за това, че е бил полово измъчван от своя треньор в продължение на 14 години.

Споразумението беше оповестено в понеделник и беше избегнато вероятно дълготрайно правосъдно дело.

Хемпел разкри предходната година в документален филм на ARD, че е бил измъчван от треньора Вернер Лангер сред 1982 и 1996 година Той сподели, че Федерацията по плувни спортове на страната е бил наясно с обвиняванията от 1997 година, само че не е направила нищо. Лангер лиши живота си през 2001 година Съгласно съглашението Хемпел ще получи неотложно 300 000 евро, а другата половина от общата сума на месечни вноски за интервал от 10 години.

Сумата е извънредно висока за немските стандарти. 52-годишният Хемпел завоюва сребро на 10 метра на Олимпиадата през 1996 година и бронз на 10 метра синхронни скокове през 2000 година Той също по този начин има 14 медала от международни и европейски шампионати.

Хемпел също насочи обвинявания към някогашния треньор по скокове във вода Луц Бушков, като сподели, че е научил за малтретирането му в края на 90-те години, само че си е замълчал. Бушков отхвърля обвиняванията. Федерацията приключи контракта му през 2022 година, само че Бушков подаде тъжба. Делото би трябвало да продължи през февруари 2024 година

„ Когато този развой завърши, това ще бъде още един крайъгълен камък в моя живот. Надявам се, че ще завърши в един миг. Тогава още веднъж ще мога да дремя по-спокойно “, сподели Хемпел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР