Олимпийските игри бяха закрити с красива церемония в японската столица

...
Олимпийските игри бяха закрити с красива церемония в японската столица
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио приключи с красива церемония без публика

Олимпийските игри бяха закрити с красива гала в японската столица Токио, която се организира без аудитория поради пандемията от ковид.
Принцът на Япония Фумихито и президентът на МОК Томас Бах са измежду формалните посетители.

Олимпийският огън загасна в края на спектакъла, с цел да бъде разпален още веднъж след три години за Игрите в Париж.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова беше знаменосец на България на закриването.

Спортистите от другите делегации се събраха и направиха празник на стадиона, в който имаше музика, танци, красиво светлинно шоу и фойерверки.

" През последните 16 дни вие ме впечатлихте със спортните си достижения. Вие създадохме магията на тези олимпийски игри. Бяхте по-бързи, качихте се на по-високо, тъй като всички останахме дружно. Вие се състезавахте безкомпромисно, само че го направихте спортсменски. Вие ни вдъхновявахте с тази сплотяваща мощ на спорта. В тези сложни времена вие дадохте най-ценното на света - вяра. За първи път от началото на пандемията целия свят се събра дружно, на една сцена. Милиарди бяха обединени от силата на спорта. Игрите в Токио 2020 са олимпийски игри на вярата, солидарността и мира. Вие най-хубавите спортисти на света можехте да осъществите своята фантазия само, тъй като Япония ви даде тази опция. От името на всички спортисти - благодарим ти Токио, благодарим ти Япония ", сподели Томас Бах в речта си.

" Това бяха невиждани олимпийски игри. За нас и за нашите японски другари ни се наложи да работим при невиждани условия, с цел да се реализира. Дълбок реверанс към това, което направиха всички от организационния комитет. Никой преди не е провел отсрочени с една година олимпийски игри. Ние го направихме поради спортистите, направихме го дружно. Сега би трябвало да отбележа края на това дълго предизвикателство и да разглася Игрите на 32-а олимпиада за закрити. Според традицията приканвам всички да се съберем още веднъж след три години в Париж, с цел да честваме игрите на 33-а олимпиада ", добави той.

По време на формалната част от церемонията кметът на Париж Ан Идалго получи олимпийското знаме от Томас Бах.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР