Олимпийската шампионка Стойка Кръстева беше посрещната като истински национален герой

...
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева беше посрещната като истински национален герой
Коментари Харесай

Посрещнаха Стойка Кръстева с каба гайди, питка и скандирания

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева беше посрещната като същински народен воин на Летище София.

От Българската федерация по бокс бяха подготвили тържествена част, която включваше каба гайди, песни, специфична хореография и публични приветствени слова.

Президентът на централата Красимир Инински я изведе пред събралите се хора, дружно с нейния треньор Борислав Георгиев, с цел да получи аплодисментите, цветята и прегръдките, които заслужава.

Министърът на спорта Андрей Кузманов беше един от първите, които поздравиха златната ни медалистка от Игрите в Токио.

Въпреки че остана малко в страни от телевизионните камери, Стойка Кръстева запя дружно с певицата, под съпровода на каба гайдите, засвирили в нейна чест на летището.



Боксьорката получи най-силната прегръдка от своя брачен партньор. Семейството на треньора Борислав Георгиев също беше измежду най-щастливите посрещачи.
Горда, щастлива и с основни букви българка. Така се усещам ", сподели Стойка Кръстева.

Много трибагреници, цветя, дребни деца, почитатели и представители от нейния клуб „ Локомотив София ", които скандираха „ Юнаци стоманени ", останаха и след среднощ, с цел да отдадат заслуженото на Стойка Кръстева.

„ Родена съм и съм закърмена с българското. Мисля, че ние като спортисти би трябвало да тачим българското. Посланието не е на дами и мъже, а всички да бъдем горди спортисти и огромни хора ", сподели още боксьорката.

„ Да, това ме прави доста щастлива и горда, минали сме през какво ли не, мисля, че хората, които бяха до мен непрекъснато знаят защо приказвам. Може би към момента не съзнавам какво се е случило, защото всичко става доста бързо. Спала съм 2-3 часа единствено, извинявайте, в случай че нещо не съм в кондиция. Радвам се, че съм предиздвикала целия свят да стане на крайници и да слуша българския химн. Може да сме малко, само че сме доста борбен екип ", сподели Стойка Кръстева.



Личният треньор на олимпийската ни медалистка Борислав Георгиев също подсети какъв брой труд са положили преди да стигнат до Токио и да завоюват дружно оценката за България.

„ Доста труд и пот хвърлихме в тази подготовка. Тренировките бяха убийствени, изключително на Белмекен, колкото и нескромно да звучи медала го изковахме още в България. Опитвахме се да няма еуфория след всеки мач, овладявахме се, нямаше време за страсти и започвахме да се готвим за идващия мач. Докато не ѝ подвигнаха ръката на финала не сме се изпускали нито за секунда. Тя е почтен човек, тя има състезателен разсъдък и е наслаждение да се работи с нея ", показа индивидът, който има максимален принос за триумфа дружно със Стойка Кръстева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР