Олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Лондон

...
Олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Лондон
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка от Лондон 2012 е под въпрос за Токио 2020

Олимпийската шампионка на 100 метра бруст от игрите в Лондон през 2012 Рута Мейлутите е застрашена от 2-годишно наказване, което може да й коства присъединяване на Олимпийските игри в Токио следващата година, откакто е пропуснала три допинг инспекции за последните 12 месеца.

Литовската федерация по плуване удостовери, че в централата е получено известие от Международната федерация по плувни спортове (FINA) за трите неявявания на Мейлутите на допинг тест. 22-годишната Рута е пропуснала допинг инспекции на 22 април и 19 август 2018 година, както и на 28 март тази година. От FINA са дали 12 дни на плувкинята за изясняване на обстановката. За трите пропуснати теста литовката може да бъде лишена от спортни права за интервал от две години.

Президентът на Литовската плувна федерация Емилис Ваитаитис съобщи, че това са “най-лошите вести ”, които федерацията е можела да получи.

“Много е разочароващо, че такова нарушаване на антидопинговите правила е осъществено от състезател, който е съобщавал за своето местоположение през последните 15 години. Спортист, който е бил тестван доста пъти и който постоянно е говорел за чистия спорт. Два пъти по-разочароващо е, че това наказване може да бъде наложено при започване на олимпийския асортимент ”, сподели Ваитаитис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР