Олимпик Марсилия победи с 3:1 гостуващия Карабах в първи мач

...
Олимпик Марсилия победи с 3:1 гостуващия Карабах в първи мач
Коментари Харесай

Милик отново герой за Марсилия, бивш халф на Черно море с голов пас на Велодром

Олимпик Марсилия победи с 3:1 гостуващия Карабах в първи мач от плейофите за класиране на 1/8-финалите в Лигата на конференциите. Два гола за френския гранд вкара Аркадиуш Милик, а един път се разписа Димитри Пайе. Почетното попадение за азерите осъществя бразилецът Кади след пас на някогашния халф на Черно море Патрик Андраде.

Марсилия играе много резултатно от началото на годината и днешният мач още един път удостовери, че тимът на Хорхе Самаполи има сериозен капацитет в офанзива. Аржентинският експерт пусна като титуляр Милик, който през уикенда донесе успеха над Метц със задна ножица, и полякът още веднъж не разочарова.

В състава на Карабах от първата минута стартира Патрик Андраде, а измежду запасите беше Леандро Андраде, който също беше притеглен от Черно море.

Карабах можеше да излезе напред в 12-ата минута, само че удар на Филип Озобич беше блокиран. Марсилия атакуваше повече, само че без доста скорост. Чак в края на полувремето французите ведигнаха оборотите и това незабавно даде резултат. В 40-ата минута Бубакар Камара засече центриране в дребното наказателно поле, само че Лука Гугешашвили направи качествено избавяне.

Секунди по-късно Милик се оказа на точното място до вратата след центриране от корнер и промуши топката във вратата на Карабах. Малко преди почивката ОМ стигна и до второ попадение. Папе Гей подаде на непокрития Милик, полякът умерено овладя топката и без закъснение повиши на 2:0

През второто полувреме французите видимо отстъпиха самодейността на противника. В 51-ата минута Озобич нацели гредата над Нгапандуембу. Домакините дадоха отговор с рисков удар на Папе Гей, само че Гугешашвили внимаваше. Интригата се върна с цялостна мощ в 85-ата минута, когато Патрик Андраде подаде на Кади и бразилецът понижи на 1:2.

Този резултат не устройваше домакините, които желаеха да си обезпечат по-сериозна преднина преди реванша в Азербайджан. Алваро Гонсалес нацели гредата, в 90-ата минута, а в добавеното време Пайе употребява подаване на Бамба Денг и зарадва почитателите на " Велодром " за крайното 3:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР