Олигархичното обкръжение на Владимир Путин със сигурност е разтревожено от

...
Олигархичното обкръжение на Владимир Путин със сигурност е разтревожено от
Коментари Харесай

Ходорковски: Руските олигарси могат да повлияят на Путин да спре братоубийствената война

Олигархичното обграждане на Владимир Путин сигурно е разтревожено от наложените сурови наказания, счита Ходорковски. В изявление за немската социална телевизия ZDF той даде образец с милиардера Михаил Фридман и Роман Абрамович.

„ Но има един главен въпрос, който би трябвало да си изясним “, споделя Ходорковски:

„ Готови ли са да нарекат това, което се случва в Украйна, война? Готови ли са да нарекат днешната власт в Русия военни нарушители? Ако отговорът е да, тогава сме от същата страна на барикадата и все ще измислим, какво да създадем. Ако отговорът е не, вървете при вашия Путин. “

Според Ходорковски има метод Путин да бъде спрян - посредством масираните стопански наказания, които наложи Западът.

„ Но това не е задоволително да разсъни съветското общество “, сподели Ходорковски.

„ Путин не съумява да превземе Украйна. Там са изпратени сили, които другояче удържат митингите в Русия. Ако се вдигне вълната на недоволството, Путин ще би трябвало да върне тези сили назад.

А неодобрение ще има поради тоталната изолираност на Русия. Моят народ също носи виновност за войната, тъй като разреши на властта да я стартира “, сподели той.

Михаил Ходорковски е някогашен началник на нефтения колос ЮКОС и по това време най-богатият човек в Русия. След като се обръща против президента Владимир Путин е наказан, а след излежаването на десетгодишна присъда критикът на Кремъл живее в Лондон. През 2021 година редица свързани с него организации в Русия бяха класифицирани като нежелани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР