Олександър Усик е новият световен шампион в тежка категория след

...
Олександър Усик е новият световен шампион в тежка категория след
Коментари Харесай

Олександър Усик е новият световен шампион в тежка категория след за победа над Антъни Джошуа

Олександър Усик е новият международен първенец в тежка категория след единомислещо решение на съдиите за победа над досегашния първенец в три от четирите международни боксови федерации Антъни Джошуа! И тримата арбитри отсъдиха изрично в интерес на украинеца - 117-112, 116-112, 115-113. По този метод Усик сервира огромната изненада и шокира 65-те хиляди фенове на " Тотнъм Хотспър Стейдиъм ".

Усик изненада мнозина с държанието си на кръга, като беше по-активният от първия рунд, а в края даже можеше да нокаутира огромния първенец. От своя страна, Джошуа по този начин и не съумя да заплаши противника си със мощната си дясна ръка.

Украинецът сподели отлична форма, откакто до последната секунда не спираше да се движи по кръга, което изненада британеца.

Със сигурност обаче следва втора порция от това представление, откакто в контракта им има наложителна уговорка за реванш, която се задейства при положение, че Джошуа загуби, което се и случи.

Усик за повторно става първенец в Лондон, откакто през 2012-та година той стана олимпийски първенец при дилетантите. Така украинецът остава непобеден на професионалния боксов кръг като има към този момент 19 победи.

Усик нанесе едвам втора загуба в кариерата на 31-годишния британец, който от своя страна за повторно губи купите си.

Победата на Усик е историческо достижение освен за Украйна, само че и за тежката категория като цяло, тъй като още веднъж огромен първенец от по-долната дивизия се изкачва в „ кралската " и сплотява международните трофеи.

След успеха му анализаторите в Англия започнаха да го съпоставят с великия Ивендър Холифийлд. В същото време Усик повтаря и стореното от братята Кличко, тъй като още веднъж след тяхната надмощие има единен първенец при тежките от тази страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР