Олег Нилов, първият заместник-ръководител на фракцията Справедлива Русия - За

...
Олег Нилов, първият заместник-ръководител на фракцията Справедлива Русия - За
Коментари Харесай

Държавната дума оцени идеята за преименуване на Калининград

Олег Нилов, първият заместник-ръководител на фракцията " Справедлива Русия - За истината " в Държавната дума, разяснява предлагането на водача на партията Сергей Миронов Калининград да бъде преименуван на Владибалтийск . Думите му са представени от РИА Новости.

Нилов оцени концепцията за преименуване на Калининград и означи, че е израснал в Калининградска област. Той прикани да се разиска самодейността на Миронов след края на съветската спецоперация в Украйна.

„ Що се отнася до Калининград,...ами Михаил Калинин... - за мен неговите достижения не са изключителни нито нещо изключително, с цел да... остане градът с името Калининград вечно... Времето за преименуване на града, мисля, че ще пристигна. Някой ден. Но по самодейност на жителите от региона”, акцентира той.

Още не е пристигнало времето за преименуване на Калининград, защото това предложение ще изисква " колосални разноски ". Основното в самодейността е „ да се мисли за смяна на статута на региона “. Според Нилов Калининград би трябвало да стане федерален град като Севастопол или Санкт Петербург.

По-рано, на 4 юли, Миронов прикани Калининград да бъде преименуван на Владибалтийск, а Калининградска област - на Балтийски регион. „ От това име незабавно излиза наяве, че става дума за аванпост на крайната западна граница на Русия, която се простира от Тихия океан до Балтика “, акцентира той.

Източник: Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР