ОЛАФ - Европейската служба за борба с измамите, България да

...
ОЛАФ - Европейската служба за борба с измамите, България да
Коментари Харесай

ОЛАФ: България да върне на ЕС €12 млн.

ОЛАФ - Европейската работа за битка с измамите, България да възвърне близо 12 милиона евро в бюджета на Европейски Съюз поради открити нередности в два тествани плана, съобщи Българска телеграфна агенция.

В първия случай следствието на Службата открило, че пречиствателна станция за отпадъчни води у нас, приключена през 2012 година като част от европейски план, в никакъв случай не е почнала да работи. Съоръжението основава опасност за публичното здраве и околната среда, акцентират от институцията. За този план от ОЛАФ предлагат да бъдат възобновени 4,8 милиона евро.

По втория случай в България е тестван план за водоснабдяване и отпадъчни води. След сигнал от неизвестен източник са оценени 5 контракта за строителство и контрол по плана. Събраните доказателства допускат, че са били показани подправени документи в процеса на възлагане. Освен това като част от осъществяването била утвърдена необикновена активност. ОЛАФ предлага да бъдат възобновени 6,9 милиона евро, както и да бъде заведено дело.

Отделно от институцията са тествани по един план в Румъния и Унгария. ОТ тях институцията предлага в хазната на Европейски Съюз да бъдат възобновени 7,8 милиона евро. По случая в Румъния би трябвало да бъде потърсена и наказателна отговорност.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР