Октомври се оказва един от най-драматичните месеци за руската армия

...
Октомври се оказва един от най-драматичните месеци за руската армия
Коментари Харесай

През октомври руската армия подобрила няколко черни рекорда

Октомври се оказва един от най-драматичните месеци за съветската войска в Украйна, пробвайки се да изземе самодейността и да настава на няколко фронта. Това демонстрират данните на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. Те са удостоверяват и от наблюденията на самостоятелни OSTIN анализатори.

Най-голям " принос " за мрачната статистика има настъплението в региона на Авдеевка, където до момента са починали към 6000 съветски бойци и е унищожена впечатляващо доста техника. За трагичните загуби там непрестанно пишат и съветските Телеграм канали.Абсолютен връх е открит при унищожените танкове - 521 единици, написа украинският боен публицист Александър Коваленко, представен от.

" Такива загуби са вероятни, защото заради недостига на военна техника танковете към този момент извършват несвойствени функционалности, по-често се употребяват за нахлуване и надлежно - по-често се унищожават ", изяснява той.

Много висок е индикаторът и за унищожени бойни бронирани машини - 843. Такива високи загуби Русия имаше единствено при започване на пълномащабното навлизане в Украйна през март, април и май 2022 година И това е обвързвано с надценяването на опциите на съветските войски в изискванията на нахлуване на стеснен фронт и отсъствието на ред съпътстващи фактори, нужни за щурмуви дейности като пълностоен огневи вал да вземем за пример, разяснява Коваленко.

Октомври е на второ място и по унищожена артилерия – 773 единици. Този индикатор се дължи на високата активност на артилерийските дуели. Въпреки това обаче съветската войска към момента има предимство за сметка на бързото разконсервиране на запасите на руската артилерия.

Ударно се унищожава и автотранспорта - 741 единици. Това съществено затруднява логистиката на съветската войска, която изпитва дефицит на профилиран превоз и е принудена да го размени с цивилен.

Изключително висок е индикаторът на убитите руснаци на фронта през октомври - 22 920. Това е вторият най-голям индикатор за целия интервал на войната в Украйна.

" Това се дължи освен на пренебрежителното отношение на съветското командване към живота на съветските бойци и острия недостиг на техника, само че и на наличната техника по принцип, която е толкоз остаряла, че е морално непригодна към дейно потребление в днешните условия ", написа Коваленко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР