Оксфордският университет или само Оксфорд, е най-старият университет във Великобритания,

...
Оксфордският университет или само Оксфорд, е най-старият университет във Великобритания,
Коментари Харесай

В Оксфордския университет за първи път са приети като студенти жени

Оксфордският университет или единствено Оксфорд, е най-старият университет във Англия, учреден в град Оксфорд през 1167 година.
Днес той е измежду най-уважаваните и най-хубавите английски висши учебни заведения, изключително в региона на историческите и политическите науки. Поради качеството на английските университети е челно място в Европа. Член е на университетското обединяване Europaeum.
Като едно от най-престижните образователни заведения в Европа и в света, Оксфорд има и един от най-селективните и с огромна конкуренция приеми за места. Системата за избор се състои от интервюиране на претендентите в колежа, който са показали за следване, от техни евентуални ръководители по определената компетентност. Кандидатите са длъжни да употребяват Британската система UCAS за подаване на документи към университета: доказване на изпитни оценки, персонално изказване, изложение на подхванати извънучебни занимания и персонални данни.
Поради обстоятелството, че повече от половината признати от Оксфордския университет английски кандидат-студенти са получили междинното си обучение в частния образователен бранш и че приемът на възпитаници от сферата на общоприетото общо обучение остава относително невисок, университетът постоянно бива предмет на остра рецензия и обвинявания в елитарност. Един от основните доводи против това е, че заради естеството на английската образователна система болшинството най-интелигентни и сполучливи възпитаници учат в частни учебни заведения, което изяснява за какво тези заведения са основният източник на претенденти за елитните университети като Оксфордския и Кеймбриджкия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР